Председателят на Селскостопанска академия проф. д-р Васил Николов бе отличен

...
Председателят на Селскостопанска академия проф. д-р Васил Николов бе отличен
Коментари Харесай

Шефът на агроакадемията стана Зооинженер на 2018-а

Председателят на Селскостопанска академия проф. доктор Васил Николов бе отличен с премията " Зооинженер на България - 2018 ". Призът е за цялостния му принос в региона на развъдната активност. Тържествената гала се състоя през вчерашния ден в пловдивския хотел " Империал ". Отличия бяха връчени и в категориите: " Зооинженер-селекционер ", " Зооинженер-мениджър " и " Перспективен млад зооинженер ".

Наред с ръководството на академията проф. Николов е учител в Аграрен университет - Пловдив и началник на Катедра „ Животновъдни науки “. Роден е на 31 юли 1962 година в с. Радуил, Софийска област. Завършил е Харковска държавна зооветеринарна академия, гр. Харков, Украйна, компетентност „ Зооинженерство “.

От 2009 до 2017 година е заемал длъжността изпълнителен шеф на Изпълнителна организация по селекция и репродукция в отглеждането на животни към Министерството на земеделието. През юли 2017 година със заповед на премиера Бойко Борисов проф. Николов е назначен за ръководител на Селскостопанската академия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР