Председателят на СДС Румен Христов категорично се противопостави на призивите

...
Председателят на СДС Румен Христов категорично се противопостави на призивите
Коментари Харесай

Председателят на СДС Румен Христов категорично против напускане на коалицията с ГЕРБ

Председателят на Съюз на демократичните сили Румен Христов изрично се опълчи на апелите за овакантяване на обединението с ГЕРБ.

Пред Българска национална телевизия той акцентира, че имало решение на Националния съвет за взаимно присъединяване на парламентарните избори с ГЕРБ и съглашението сред двете партии било в действие до края на съществуването на 47-ото Народно заседание.

По думите на Христов Националният изпълнителен съвет на Съюз на демократичните сили нямал пълномощията да взема решение дали партията ще е част от коалиция или не, тъй като сходни решения се взимали от Националния съвет.

" Ще бъдем в тази коалиция, тъй като нам е нашето място ", отсече Румен Христов

Той означи, че след последните избори Съюз на демократичните сили е изпратило трима депутати в 47-ия парламент - двама от партията и един от гражданската квота. Сините са получили към 13 000 преференции.

След 6 месеца партията би трябвало да избере ново управление, тъй като мандатът на настоящето изтича. Румен Христов съобщи, че ще се кандидатира още веднъж за лидерския пост и настоя, че е изпълнил обещанието си да върне Съюз на демократичните сили в Народното събрание.

Христов сподели още, че ГЕРБ-СДС щяла бъде конструктивна, само че тежка опозиция в новия парламент. Биха дали обаче и 100 дни толеранс на възможния нов кабинет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР