Председателят на СДС проф. Румен Христов се солидазира с мнението

...
Председателят на СДС проф. Румен Христов се солидазира с мнението
Коментари Харесай

Д-р Янко Станев, зам-председател на СДС: Формулата политически кабинет е залог за стабилна държава

Председателят на Съюз на демократичните сили проф. Румен Христов се солидазира с мнението на варненския наследник водач

Съюз на демократичните сили не може да поддържа държавно управление, в което да не взе участие първата политическа мощ ГЕРБ-СДС или в което ГЕРБ пренебрегва водача си. Това съобщи заместник-председателят на Съюз на демократичните сили доктор Янко Станев. По думите му всевъзможни други формули за експертно, непартийно и други държавно управление е залог за нестабилна страна и България има горчив опит от последствията на такова ръководство. Според него сините гласоподаватели и сините членове на Съюз на демократичните сили твърдо искат  политическа отговорност, с която Съюз на демократичните сили да взе участие в ръководството на страната. Гордея се с варненските седесари, те са хора с идея, безапелационен беше доктор Станев.

Председателят на Съюз на демократичните сили проф. Румен Христов се солидаризира с мнението на варненския наследник водач. Той акцентира, че и в ГЕРБ, и в Съюз на демократичните сили има задоволително потвърдени специалисти в разнообразни области на ръководството, които за разлика от „ самостоятелните “ са способни да понесат отговорността за решенията и дейностите си.

Д-р Янко Станев акцентира още един път значимостта на идния избор, който ще дефинира освен съотношението на силите в 49-ия парламент, само че и политическия подтекст, в който ще бъдат извършени изборите за локално самоуправление. „ Тънките сметки на някои политически съперници за избори наесен 2 в 1 ще се извърнат против тези, които за следващ път са подготвени да хвърлят страната в шести парламентарни избори “, сподели той.

Като изявен специалист в областта на образованието и на обществените действия доктор Станев уточни синият претендент във варненската листа на ГЕРБ-СДС доцент Д-р Медиха Хамза /преференция 106/. А проф. Христов оцени високо шанса й да е част от 49-я парламент, в който мощното варненско посланичество да способства с експертността си в разнообразни области и с отговорността си към решение на рецесиите в страната. 

Коментирани бяха и локалните избори, където бе доказано решението на Съюз на демократичните сили и формулата за независимо явяване на локалните избори. Д-р Станев изнесе информация, че Съюз на демократичните сили дава периодически оценки на управническата и политическа активност на кметове на общини и региони. Това ще бъде и в основата на взимането на решение за     на кандидатури и други вероятни решения. Беше обявено още, че варненската организация дава висока оценка на евродепутата Александър Йорданов и активността му в сегашния и предстоящ Европарламент.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР