Председателят на СДС и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС Румен

...
Председателят на СДС и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС Румен
Коментари Харесай

Румен Христов пита заплаха ли е комплексът Камчия за националната ни сигурност?

Председателят на Съюз на демократичните сили и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС Румен Христов зададе въпрос на външния министър Теодора Генчовска, касаещ националната сигурност . Той беше обвързван със санитарно-оздравителения комплекс " Камчия ", наоколо до Варна. Това се случи на днешния парламентарен надзор, оповестяват от пресцентъра на Съюз на демократичните сили.

По думите на Христов в български медии са се появили изявления по отношение на комплекса " Камчия ", който е благосъстоятелност на държавното управление на град Москва. Той съобщи, че са изнесени притеснителни данни за желанията на съветската страна по отношение на този парцел.

Комплексът е с територия от 470 хиляди квадратни метра или с повърхност по-голяма от тази, която страната Ватикана има на италианска земя. През декември 2019 г . Съветът за национална сигурност на Москва разисква, в наличието на президента Путин, прекосяването на почивния комплекс " Камчия " в благосъстоятелност на съветската страна.

По време на чувания в горната камара на съветския парламент на външния министър Сергей Лавров е заложен следния въпрос от съветски сенатори: " Не е ли време държавното управление да сложи точка в този спор и да сътвори въз основата на " Камчия " съветски филантропичен център като съществена задгранична културно-хуманитарна площадка за пробутване на нашите т.е. съветски ползи в Европа? "
 Руската страна изиска комплекса „ Камчия “, с цел да упражнява „ мека мощ “ върху Европейски Съюз
Руската страна изиска комплекса „ Камчия “, с цел да упражнява „ мека мощ “ върху Европейски Съюз

Руският Съвет за сигурност се заема...

Отговорът на Лавров е повече от стеснителен: " Съгласен съм, че това е неповторим план. Ако приказваме за " мека мощ ", това е неин съвършен пример в най-позитивен смисъл ".

Народният представител от Съюз на демократичните сили попита за какво съветското държавно управление на такова високо равнище - президентът Путин и външният министър Лавров, разисква детски лагер в България? Не е ли това причина " меката мощ " да се трансформира в " твърда мощ ", сподели още Румен Христов.

Той изрази терзание, че този парцел, благосъстоятелност на държавното управление на Москва, може да послужи като мотив съветските завоевателни ползи да се насочат към българската част на Черноморското крайбрежие.

Той попита министър Теодора Генчовска какъв е юридическият статут и структурата на собствеността на санитарно-оздравителен комплекс " Камчия " край Варна и заплашва ли националната сигурност на България?

Не е ли по-добре парцелът да бъде върнат в патримониума на българската страна? ", попита Румен Христов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР