Председателят на СДС Божидар Лукарски е изпратил писмо до председателя

...
Председателят на СДС Божидар Лукарски е изпратил писмо до председателя
Коментари Харесай

Лукарски иска от доклада за Белене от БЕХ

Председателят на Съюз на демократичните сили Божидар Лукарски е изпратил писмо до ръководителя на Съвета на шефовете на БЕХ ЕАД Петър Илиев, с което желае от БЕХ отчета за АЕЦ " Белен е ".

Позовава се на съображение чл.24 от Закона за достъп до социална информация, с цел да му се даде копие от окончателния отчет по отношение на опцията за реализация на активите на АЕЦ " Белене ", направен от Българска академия на науките.

 5 партии зоват Петкова да разгласява отчета за АЕЦ
5 партии зоват Петкова да разгласява отчета за АЕЦ " Белене "

Когато отчетите са секрети, жителите постоянно заплащат

По-рано през днешния ден, друга част от сините в лицето ДСБ/Нова Република, Движение " Да, България ", Политическа партия Зелените, Български земеделски народен съюз и ДЕОС, желаеха същото. Тяхното намерено писмо бе до министъра на енергетиката Теменужка Петкова , в което изясняват, че " когато отчетите в енергетиката са секрети, жителите постоянно заплащат многомилионна сметка "

5-те партии напомнят, че по искане на Министерство на енергетиката, БЕХ подписва контракт с Българска академия на науките за правене на отчет за българската енергетика, в който главен фокус би трябвало е АЕЦ " Белене ". От тяхно запитване към Министерски съвет излиза наяве, че окончателният отчет би трябвало да бъде подготвен в края на март 2018 година Междувременно дружно с Българска академия на науките е проведено обществено оповестяване на резултатите от разбора и са употребявани думите " жизнерадостен план ".

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР