Председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов отбелязва, че браншът

...
Председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов отбелязва, че браншът
Коментари Харесай

Ресторантьорите: Затвориха ни насила, а сега искат да ни отворят насила

 Председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов отбелязва, че браншът не желае да работи единствено с външните открити елементи на своите заведения, предава БНР.

И акцентира: " Затворихте ни принудително, в този момент желаете да ни отворите принудително. Обезщетения за април - няма. Дори и да има решение за такива на по-късен стадий, заведенията с градини няма да могат да се възползват от тях, а самите градини не са задоволителни, с цел да устоят разноските на едно заведение. Още повече, че месецът е леден, има ограничаване в работното време и наложително разстояние сред масите, което понижава потенциала “.

Затова от Сдружението на заведенията имат 3 оферти за разхлабване на ограниченията, които считат за работещи и значими за оцеляването на ресторантьорския отрасъл.

Предложение 1:

пожелателното отваряне на външните елементи на заведенията. Според сдружението, обаче, тези, които го създадат, няма да могат да се възползват от компенсации.

Предложение 2:

отварянето на всички заведения за хранене от 1 април, а на всички нощни заведения от 15 април.

Предложение 3:

отварянето на външните елементи, само че с паралелно компенсиране на бизнеса за този интервал по програмата за поддръжка посредством оборотен капитал.

Според Сдружението това са допустимите разновидности за тях. От там акцентират обаче, че решенията са право и обвързване на властта.

Същевременно от Сдружението за съвременна търговия, в което членуват огромни търговски вериги, приканиха през вчерашния ден при вероятно удължение на противоепидемичните ограничения да отпадне затварянето на огромните магазини за търговия с нехранителни артикули.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР