Председателят на Съвета по правата на човека към президента на

...
Председателят на Съвета по правата на човека към президента на
Коментари Харесай

Обсъждат възможност да се увеличи наборната възраст за натурализирани руснаци

Председателят на Съвета по правата на индивида към президента на Руската федерация (СПЧ) Валерий Фадеев предложи да се прегледа опцията за увеличение на наборната възраст на трудовите мигранти и други жители, пристигнали в Русия и получили поданство, до 45 или 50 години, заяви " Интерфакс ".

" Конституцията гласи, че защитата на Отечеството е дълг и обвързване на жител на Руската федерация, без да се прави разлика сред тези, които са получили поданство по рождение, и тези, които са били натурализирани. Необходимо е да се запълни тази правна празнота и да се намерения за увеличение на военните възрастта на натурализираните жители до 45 или 50 години ", сподели Фадеев. Думите му са представени в формалния телеграм канал на КПЧ.

Според него темата за мобилизацията е доста сензитивна за обществото, има извънредно високо условие за правдивост и бистрота на процедурата. Едно от постоянно чуваните изказвания се отнася до трудовите мигранти и други жители, пристигнали в Русия и получили поданство.

" Съгласно настоящото законодателство, в случай че са навършили 27 години, те не подлежат на наборна военна служба и затова не могат да получат военна компетентност и да попаднат в запаса ", означи ръководителят на Съвета.

В същото време Фадеев посочи, че не става дума за незабавна готовност на натурализирани чужденци - това би било дискриминация.

" Но например в Израел, където в този момент се втурнаха някои от нашите жители, на натурализирания жител се дава интервал от 1 година да се откри на ново място, след което той бива свикан в Израелските отбранителни сили, без значение от възрастта. Смятам, че такива механизми могат да бъдат въведени и при нас ", сподели ръководителят на СПЧ.

Той добави, че в близко бъдеще Съветът чака да организира съвещания по този въпрос със съответните комисии на Държавната дума и Съвета на федерацията, както и с Главното правно ръководство на съветското министерство на защитата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР