Председателят на Съвета на ЕС Доналд Туск намекна, че американският

...
Председателят на Съвета на ЕС Доналд Туск намекна, че американският
Коментари Харесай

Туск обвини Тръмп в разпространение на фалшиви новини

Председателят на Съвета на Европейски Съюз Доналд Туск загатна, че американският президент Доналд Тръмп „ популяризира подправени новини” като назовава Европа зложелател на Съединени американски щати, съобщи БГНЕС, базирайки се на Агенция Франс Прес.

Изявлението на американския президент бе направено в навечерието на срещата му с съветския президент Владимир Путин. Тръмп съобщи, че Европейски Съюз е зложелател на Съединени американски щати в комерсиално отношение, само че също по този начин разгласи и Русия, и Китай за врагове на Америка, само че в други връзки.

„ Америка и Европейски Съюз са най-хубави другари. Заради това да кажеш, че сме врагове е разпространение на подправена новина”, написа Туск в Туитър късно в неделя по време на срещата Европейски Съюз - Китай в Пекин, без да посочва Тръмп непосредствено.

US президентът постоянно употребява термина „ подправени новини” когато не е склонен с някоя публикация.

„ Европа и Китай, Америка и Русия, през днешния ден в Пекин и в Хелзинки ние сме виновни за надграждането в международният ред, а не за унищожаването му”, написа Туск в два разнообразни туита. „ Надявам се това известие да стигне до Хелзинки”, добави ръководителят на Съвета на Европейски Съюз, осведоми БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР