Председателят на Съвета на директорите на втората най-голяма френска банка

...
Председателят на Съвета на директорите на втората най-голяма френска банка
Коментари Харесай

Прогноза на Societe Generale - търговската война между САЩ и Китай скоро ще свърши

Председателят на Съвета на шефовете на втората най-голяма френска банка Societe Generale Лоренцо Бини-Смаги чака края на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай напролет на идната година заради идните президентски избори в Съединени американски щати. Това сподели той в изявление за РИА Новости, съобщи БГНЕС.
" След една година ще има избори в Съединени американски щати. И в един миг Тръмп ще би трябвало да завърши договорката, уповавам се, че ще е в негова изгода, с цел да се покаже като президент, който е постигнал нещо преди изборите. Мисля, че в един миг той ще би трябвало да спре войната и да даде някакъв сигнал за края ѝ с прочут триумф. Така, съгласно мен, най-късно до пролетта на идната година тя ще би трябвало да завърши ", сподели Бини.
" Надявам се (бел. ред. - до пролетта) това да бъде приключено. Защото не е в полза на американския президент да отидете на урните напрегнато, което има негативно влияние върху стопанската система ", добави Бини.
Търговската война сред Съединени американски щати и Китай в този момент е във фокуса на цялата международна общественост. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп счита, че Китай няма различен избор, с изключение на да контракти комерсиална договорка с Вашингтон. Той упорства, че Пекин в действителност желае да реализира съглашение допустимо най-скоро, защото китайската стопанска система търпи огромни загуби. Американската стопанска система, съгласно Тръмп, има изгода единствено от това.
В началото на октомври във Вашингтон беше контрактувано да се организира нов кръг от търговски и стопански договаряния сред двете страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР