Председателят на Съвета на директорите на ПФК Ботев (Пловдив) Георги

...
Председателят на Съвета на директорите на ПФК Ботев (Пловдив) Георги
Коментари Харесай

Бизнесменът Георги Самуилов окончателно се оттегли от Ботев

Председателят на Съвета на шефовете на ПФК Ботев (Пловдив) Георги Самуилов разгласи, че дефинитивно се отдръпва от ръководството на клуба. Бизнесменът посочи, че под неговото управление най-старият футболен клуб у нас се е избавил от банкрута, върнал е отговорностите си и е построил един боеспособен тим, който е финансово гарантиран и за в бъдеще.

Самият Георги Самуилов е оповестил решението си по време на съвещанието на управлението във вторник. Занапред той ще се посвети напълно на своите бизнес инициативи, които ще би трябвало също да бъдат спасявани в изискванията на задаващата се икономическа рецесия поради продължаващата пандемия от ковид.

Акционерното заседание на ПФК Ботев (Пловдив) ще се организира на 21 август, като на него се чака да бъдат взети значими решения, да бъдат вкарани нови хора в ръководството и да бъде определен нов ръководител на Борда на шефовете.

Ето цялото послание на Георги Самуилов:

УВАЖАЕМИ ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА НАЙ-СТАРИЯ ФУТБОЛЕН КЛУБ В БЪЛГАРИЯ,

Близо пет години минаха откогато станах част от обичания тим, като през последните две години бях ръководител на Съвета на шефовете. Поех тази отговорност с ясното схващане за това какви са упованията към мен - вярата клубът да бъде изваден от дълговата серпантина и бездната на банкрута. Да не позволи той да бъде подложен на колене, каквато орис доближиха други славни български футболни клубове.

Днес мога да погледна всеки един от вас в очите и да му кажа, че съумях да се оправя с помощта на вашата поддръжка и рецензия, в която постоянно съм се вслушвал и възприемал като коректив за нас - членовете на управлението.

Днес ПФК „ Ботев Пловдив " е финансово постоянен. Разполага с обезпечени парични средства и спонсорски контракти, които да подсигуряват спокойното му действие.

Днес ПФК „ Ботев Пловдив " няма големи отговорности за разлика от други тимове. Всички финансови въпроси са решени и изчистени.

Днес ПФК „ Ботев Пловдив " има класен тим, след селекция на качествени играчи и обещаваща детско-юношеска школа, на която главно разчитаме да ни зарежда с гении.

Днес играчите, треньорският екип и останалите чиновници на ПФК „ Ботев Пловдив " имат всички нужни материални и финансови условия да работят умерено и да се концентрират единствено и само върху развиването тима.

Днес ПФК „ Ботев Пловдив " има действително решение на проблема с „ Колежа ". Наближава денят, в който ще подкрепим обичания тим на клубния стадион „ Христо Ботев ". За това желая особено да благодаря на кмета на Пловдив господин Здравко Димитров и на премиера господин Бойко Борисов, които се ангажираха по проблема. Но би трябвало да се знае, че решението е реализирано и с напъните на управлението на ПФК " Ботев Пловдив ".

Вярвам, че съумяхме дружно с останалите членове на Съвета на шефовете да се оправим и да изведем клуба от тежкото положение, в което го заварихме. Настъпи време за смяна! Оттук нататък е належащо и ново водачество на хора, които да имат други умения. Хора, които самите вие - почитателите на ПФК " Ботев Пловдив ", предложихте преди време. Ръководство, което да не носи бремето на заварени проблеми, а да се насочи напълно върху нов стадий на развиване, да бъде в един темп с Вас почитателите, да се концентрира напълно върху играта и успеха!

СКЪПИ БОТЕВИСТИ,

Винаги съм бил почтен и открит с Вас, по този начин ще бъда и отсега нататък. Пандемията от ковид, която обхвана света, сложи на тестване здравните системи. Сега сме изправени пред превъзмогването на задаващата се в международен мащаб финансова-икономическа рецесия. Пред мен към този момент стои не по-малко тежката отговорност да запазя и опазя работни места и сигурността на доста фамилии. Преминаването през този сложен за стопанската система интервал постанова да се посветя напълно на своите бизнес инициативи, което ще попречи да бъда задоволително зает и потребен при решаването на ежедневните задания, свързани с ПФК „ Ботев Пловдив ". Затова на съвещанието на управлението, извършено във вторник разгласих решението си да се отдръпва дефинитивно от поста ръководител на Съвета на шефовете. Напускам почтено, без да влизам в интриги и да изказвам неприятни думи. Ще не преставам да оказвам помощ на клуба, тъй като нееднократно съм казвал, че за мен ПФК „ Ботев Пловдив " на първо място е идея, която надълбоко вардя в сърцето си!

САМО БОТЕВ!

С почитание,

Георги Самуилов

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР