Председателят на съдийската комисия във федерацията по волейбол Пенчо Ангелов

...
Председателят на съдийската комисия във федерацията по волейбол Пенчо Ангелов
Коментари Харесай

Шефът на реферите в БФВ: Усещам реваншизъм, искат да ме махнат заради отсъствието ми от УС

Председателят на съдийската комисия във федерацията по волейбол Пенчо Ангелов приказва пред " Тема Спорт " по отношение на изказванието, че ще го махнат от поста поради отсъствието му от Управителния съвет предходната седмица. Във вторник от Инициативния комитет осведомиха, че следва вендета против него, защото се е очаквало той да гласоподава против инициирането на изключително изборно заседание. Поради персонални задължения обаче Ангелов не участва на съвещанието и в този момент е подгонен от статуквото.

" Отговарям за три комисии - прехвърляния, банкет на нови членове и съдийската. В понеделник разбрах, че на Красимир Йотински, хазаин на зала " Христо Ботев ", му е предоставено от високо място да събере нужните гласове под формата на самодейност на съдиите в България, че са недоволни от мен и желаят моята оставка. Обадих му се, сподели, че по този начин му е подредено. Става въпрос за избран контингент от съдии, че би трябвало да бъде заменен Пенчо Ангелов. В тази връзка нощес се чух с господин Лазаров и му сложих директно въпроса дали е истина. Той сподели, че не е негова самодейността, тъй че не мога да кажа от кое място идва разпореждането. Нямам доказателства. Но в това време Данчо Лазаров ми сподели, че било редно да си подам оставката и като член на Управителния съвет, с цел да изляза с чест от обстановката. Причината? Не е обвързвана с работата ми, това е несъмнено. Там нямам забележка.

На мен ми намирисва на реваншизъм, обвързван с това, че не присъствах на Управителния съвет предходната седмица и не предоставих пълномощие на нито един от членовете. Изказах си мнението и пред господин Лазаров, че не може да научаваме в последния миг, че има Управителен съвет. Предходната седмица няколко пъти питах по кое време ще се организира той и им споделих, че ще не присъствам заради командировка в чужбина. А считам, че когато се дискутират толкоз значими неща, човек би трябвало да участва персонално. И стана тъкмо това - аз съм на турската граница, а те ме търсят да се връщам за Управителен съвет. Няма по какъв начин да стане, тъй като аз с персоналната си работа си изваждам хляба, защото не получавам пари за това, което върша във федерацията, с изключение на командировъчни, когато съм изпратен някъде по работа. Няма да си подам оставката, тъй като не виждам причина. Ако желаят да ме освободят - да гласоподават и да го създадат. Но аз нямам виновност за това, че някой не си е направил сметката за нещо. Утре (б.р. - днес) ставам на 70 години. Видял съм всичко в този свят, два пъти съм се прибирал от оня свят, нямам терзание за това, което ще стане в Казанлък ", заключи обстановката шефът на съдиите Пенчо Ангелов.

Хари ЛАТИФЯН, " Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР