Председателят на Съдийската комисия на БФС Виктор Касай представи новата

...
Председателят на Съдийската комисия на БФС Виктор Касай представи новата
Коментари Харесай

Виктор Касай представи нова екипировка и ново лого за сезон 2022/2023

Председателят на Съдийската комисия на БФС Виктор Касай показа новата екипировка, с която реферите ще управляват мачовете у нас през сезон 2022/2023, а също по този начин и новото лого, което ще бъде сложено от лявата страна на гърдите, върху джобчето с картоните. Това стана на конференция в НСА, на която унгарският началник изясни новостите, измененията и своето виждане за бъдещата работа.

Новата екипировка е на компанията " Макрон ", с която се обличат и съдиите на УЕФА. Касай съобщи, че откакто за УЕФА екипите ас положителни, евентуално и за българските съдии ще бъдат положителни. Новото лого е с формата на щит, с подложен трикольор в долната една трета част.

" Надявам се, че с новите екипи ще изглеждаме по нов метод. За новия сезон имаме 22-а съдии в Първа лига. 21 са от предишния сезон и прибавяме един нов. Започнах работа през февруари, а Лигата завърши през месец май. Имах малко време за инспекция на качеството на съдиите, по тази причина не вършим промени, а ще следим тези.до декември. И на Нова година ще бъдат редуцирани. Тук е като при тимовете - едни изпадат, други влизат ".

След това той изясни, че не е в България като екскурзиант, има си апартамент в София и работи старателно със съдиите.

" Задачата ми е да ги упражнявам и да върша назначенията. Дьорд Ринг прави назначенията за асистентите, Георги Йорданов за основните рефери във Втора лига, а Наско Бозев - за асистентите във Втора лига. не съм тук 30 дни в месеца, само че в днешно време е доста елементарно да се следи всичко и аз имам цялостна картина какво става на мачовете ".
 Тридневен уъркшоп за българските съдии
Тридневен уъркшоп за българските съдии

Реферите от Първа и Втора лига ще преминат през разнообразни функционални проучвания, теоретични и на практика тестове
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР