„Председателят на съда е част от общността, неговото място е

...
„Председателят на съда е част от общността, неговото място е
Коментари Харесай

Галина Захарова положи клетва като председател на ВКС

„ Председателят на съда е част от общността, неговото място е измежду съдиите, при избрани условия – пред съдиите, само че в никакъв случай против съдиите “, съобщи пред Пленума на Върховен касационен съд новият началник на съда Галина Захарова.

На съвещание на Пленума на Върховния касационен съд (ВКС), извършено на 10 февруари, арбитър Галина Захарова пое управлението на съда за идващите седем години.



Пред висшите съдии новият ръководител на Върховния касационен съд Галина Захарова сподели:

„ Уважаеми сътрудници, откакто бях номинирана от Пленума на Върховния касационен съд за ръководител на съда, изготвих идея и бях изслушана от Пленума на Върховния касационен съд и от Пленума на Висшия правосъден съвет, смятам, че в задоволителна степен се обясни каква е моята визия и моето виждане за активността на Върховния касационен съд и в частност за активността на ръководителя на този съд.

Колеги, ръководителят на съда е част от общността, неговото място е измежду съдиите, при избрани условия – пред съдиите, само че в никакъв случай против съдиите. Днес завършва един нескончаем интервал от време, стартира нов интервал и по тази причина бих желала да Ви помоля да не обръщаме взор обратно към пътя, който сме минали, тъй като ни следва нов, дълъг път, по който ще срещаме нови провокации, ще преодоляваме дружно доста компликации, само че към предишното не би трябвало да се връщаме. Аз се надявам, че имаме мъдростта да си вършим заключения от това, което сме претърпели. Имаме смелостта да подхващаме нови неща за по-добро бъдеще – както на нас, по този начин и в името на нашето предопределение и най-много – имаме силата да сме дружно. Колеги, благодаря Ви за доверието, което ми гласувахте! “

Съдия Лозан Панов пожела на новия ръководител триумф.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР