Председателят на румънската Камара на депутатите Марчел Чолаку заяви, че

...
Председателят на румънската Камара на депутатите Марчел Чолаку заяви, че
Коментари Харесай

Гласуват вот на недоверие срещу румънското правителство следващия четвъртък

Председателят на румънската Камара на депутатите Марчел Чолаку съобщи, че всички парламентарни партии са се споразумели импортираният от опозицията избор на съмнение да бъде прочетен на пленарно съвещание на следващия ден и да бъде разискван и гласуван идващия четвъртък, 10 октомври, съобщи Медиафакс.

Агенцията прецизира, че следва решението да бъде взето от управленията на двете камари на Народното събрание, които съгласно Чолаку ще гласоподават единомислещо за този график, предав Българска телеграфна агенция.

Според първичната стратегия вотът на съмнение против държавното управление на Социалдемократическата партия (СДП) трябваше да бъде прочетен на пленарно съвещание през днешния ден и да бъде гласуван в събота.

Чолаку призна, че " от математическа позиция СДП е изгубила болшинството си с Народното събрание ", само че остава да се види при гласуването дали опозицията ще събере нужните й 233 гласа, с цел да бъде признат вотът.

Сайтът Зиаре разяснява, че проектът на социалдемократите да насрочат вота за уикенда е претърпял проваляне в Народното събрание, където опозицията е съумяла да отсрочи гласуването за идната седмица.

Представители на опозицията показаха неодобрение от графика по процедурата и упрекнаха ръководещата партия, че се пробва да усили възможностите си за оцеляване посредством насрочване на гласоподаване в почивните дни.

Шест опозиционни партии упрекват държавното управление на Виорика Дънчила в непросветеност, незадоволителни вложения и едва асимилиране на еврофондовете. Предложението за избор на съмнение е подписано от 237 народни представители, измежду които има и четирима парламентаристи от ръководещата Социалдемократическа партия. За да бъде свалено държавното управление, вотът на съмнение би трябвало да бъде подсилен от най-малко 233 народни представители. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР