Председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов е на мнение,

...
Председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов е на мнение,
Коментари Харесай

Избори в средата на април, предлага Цветанов

Председателят на " Републиканци за България " Цветан Цветанов е на мнение, че парламентарните избори могат да се проведат в средата на април месец , в случай че изпълнителната и законодателна власт свършат своята работа.

Пред публицисти след срещата си с президента за безвредното осъществяване на изборите, Цветанов съобщи, че от партията му са подготвени за избори на 28 март, само че въпросът бил, че изпълнителната и законодателната власт не били подготвени за провеждането на изборите.

По думите му изборите би трябвало да се проведат тогава, когато властта е подготвена да убеди жителите в честността на изборите. Отговорността е напълно на президента - президентът по Конституция има правото да насрочи изборите и да издаде указа на база на събраната информация, с цел да подсигурява конституционните права на хората, акцентира Цветанов.
 Цветанов се тормози за броенето на бюлетините и протоколите на изборите
Цветанов се тормози за броенето на бюлетините и протоколите на изборите

Според републиканците властта не била подготвена за почтени избори

В момента има условия на пандемия и неспособност да бъдат извършени избори и откриване на секции отвън консулските и дипломатическите представителства в чужбина, уточни Цветанов и настоя гласуването по пощата да бъде единствено в чужбина.

Според него сега държавното управление не е готово за изборите поради неналичието на здравен протокол и поради неналичието на връзка на външно министерство с другите страни, където има българска диаспора. За това предлагането на Републиканци за България е да създадат съвещания за едно ускорено променяне на законодателството и подзаконовите нормативни уредби , с цел да има задоволително осведоменост.

Припомняме, че по-рано при срещата си с президента водачът на " Републиканци за България "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР