Председателят на Републиканската партия в САЩ Рона Макданиъл обяви в

...
Председателят на Републиканската партия в САЩ Рона Макданиъл обяви в
Коментари Харесай

Председателят на Републиканската партия в САЩ се оттегля

Председателят на Републиканската партия в Съединени американски щати Рона Макданиъл разгласи в понеделник, че напуща поста след седмици на засилен напън от евентуалния претендент за президент на партията през 2024 година Доналд Тръмп.

Тръмп посочи, че желае да направи промени в Националния комитет на Републиканската партия (RNC), до момента в който се приготвя за реванш с сегашния президент демократ Джо Байдън, предава Ройтерс.

„ Републиканската партия от историческа позиция претърпя смяна и моето желание постоянно е било да уважавам традициите. Оставам ангажирана да се върнем Белия дом и да изберем републиканците с бюлетината през ноември “, показва Рона Макданиъл в изказване.

Тя ще напусне поста на 8 март, с цел да може номинираният от партията претендент за президент да избере нов ръководител. Петнадесет щата и една територия на Съединени американски щати ще проведат избор за номинация на 5 март.

Съпредседателят на партията Дрю Маккисик също сподели, че ще се отдръпна. Който и да размени Макданиъл, ще се изправи пред предизвикването да сплоти една раздробена партия единствено девет месеца преди президентските избори. Комитетът играе сериозна роля в набирането на пари за претендента, популяризирането на посланието на партията, насочването на запаси и обръщенията към гласоподавателите, написа investor.bg. 

След среща с Макданиъл при започване на този месец Тръмп написа в обществените медии, че ще упорства за промени в комитета след първичните избори в Южна Каролина на 24 февруари, които той завоюва.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР