Председателят на регионалната комисия на Европейския парламент Юнус Омаржи призова

...
Председателят на регионалната комисия на Европейския парламент Юнус Омаржи призова
Коментари Харесай

България може да загуби над 2 млрд. лева заради недовършени пътища

Председателят на районната комисия на Европейския парламент Юнус Омаржи прикани страната ни да завърши във допустимо най-кратки периоди започнатите инфраструктурни планове, преди да загуби средствата, отпуснати за тях.

Под максимален риск са автомагистрала „Струма“, обходният път на Габрово и тунела под „Шипка“. Ако обектите не бъдат приключени до 2024 година, България може да загуби повече от 2 милиарда лв., разяснява българският евродепутат Андрей Новаков.

За два дни ръководителят на Регионалната комисия на Европейския парламент Юнос Омаржи обиколи най-проблемните обекти у нас, с цел да ревизира по какъв начин се изразходват средствата, отпуснати още за програмния интервал 2014-та 2020-та година:

„Аз бях там, на място, и видях пътища, финансирани от Европейския съюз, които не са приключени и които не водят до на никое място. Това основава неприятен имидж за кохезионната политика на Европейския съюз. Имаме чувството, че всичко е замряло, че нищо не се случва. Там, където са спрени градежите, би трябвало да продължат“ – разяснява Юнос Омаржи и уточни автомагистрала „Струма“ като приоритет освен за България, само че и за Европейската комисия.

„Единственият късмет за автомагистралата е да бъде приключен стартирания проект“, уточни Андрей Новаков:

„Нови дейности по това да се осъществя тунел в почва, която е радиоактивна там, значи на процедура да забравим за това до 2030 година. В доста страни проверяват планове и на никое място не са ги спрели“.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР