Председателят на Продължаваме промяната Кирил Петков не смята за грешка

...
Председателят на Продължаваме промяната Кирил Петков не смята за грешка
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ако правилата са да си лидер и да се криеш от дебат - да, сменяме правилата

Председателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков не счита за неточност решението си да се появи в дебата на bTV на мястото на своя съпартиец Венко Сабрутев - ход, поради който ГЕРБ първо да взеха решение да влязат с не един, а двама събеседници, а минути по-късно да изоставен студиото демонстративно.

Пред Нова ТВ Петков разгласи, че първичният формат на дебата по bTV е трябвало да бъде сред водачите на парламентарно-представените партии.

" В този лидерски спор първо бяха отказали всички водачи, доколкото се беше схванало. После се оказа, че въпреки всичко всяка партия ще си изпрати някой. Когато в нашия случай заради персонални аргументи Венко Сабрутев по персонални аргументи не можа да пристигна - и тъй като не става дума за някакво надиграване сред партиите, а да споделяме пред хората какви са политиките след 2 октомври - няма по-отговорна позиция съгласно мен от това аз като водач да отида и да кажа нашите политики ", сподели той.

На коментар на водещите, че е можел да предизвести по-рано малкия екран, с цел да имат време да се включат и други партийни ръководители, Петков даде за образец неочакваната поява на Томислав Дончев в компанията на Деница Сачева, който даже беше позволен с микрофон да " дебатира ".

Централата на ГЕРБ се намира на метри от студийния комплекс на bTV при НДК.

На рецензиите, че нарушава авансово откритите правила, Кирил Петков трансферира топката в полето на Бойко Борисов:

" Ако желаят господин Борисов да пристигна на действителен спор, ние го каним от един месец. Хората имат право да знаят водачите на тези партии, които се състезават на този избор, какво мислят. Ако разпоредбите са да се криеш и да не се появиш, тъй като те е боязън да застанеш зад политиките, в случай че си водач и те е боязън да се появиш в изявление - в този смисъл, да, сменяме разпоредбите ", сподели той в " Здравей, България ".

Официалният претекст на Борисов да откаже спор с водачите на " Промяната " е фактът, че беше задържан по време на кабинета " Петков ", а съдът разгласи акцията на Министерство на вътрешните работи от март за противозаконна.

Факт е обаче, че Бойко Борисов не е взел участие в нито един ефирен лидерски спор от 2009 година насам - нито с ръководителите на Българска социалистическа партия Михаил Миков и Корнелия Нинова, нито с други опозиционни партийни водачи. Отказът от медийни изяви в наличието на политически съперници се трансформира в процедура през последните години - наложена от ГЕРБ, само че и следвана от всички останали.

От изявлението на Кирил Петков пред Нова ТВ не стана явен различен подробност, който bTV реши да разгласи в ефир едвам в края на дебата на 28 септември - дали е правилно, че Петков е опитал да уговори " различен партиен водач " да последва образеца му и да пристигна в студиото на Мария Цънцарова. Неясни са и " персоналните аргументи ", заради които Венко Сабрутев се е оказал възпрепятстван да излезе пред bTV, откакто единствено 2 часа по-рано е давал предизборно изявление в студиото на Нова нюз.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР