Председателят на ПП Възраждане Костадин Костадинов вече има на свое

...
Председателят на ПП Възраждане Костадин Костадинов вече има на свое
Коментари Харесай

Копейката придобил съседен имот за две евро на квадратен метър

Председателят на Политическа партия " Възраждане " Костадин Костадинов към този момент има на свое разположение и имот с повърхност 1089 кв.м. Парцелът е в съседство на къщата на Костадинов и е закупен единствено за 4500 лева или 2,11 евро/кв.м. Сделката е станала в края на декември 2022 година и е на името на майката на Костадинов. Цената е извънредно занижена за подобен вид парцел в регулация, във вилна зона с прелестна гледка към Варненското езеро. Подобни имоти в региона са оповестени сега за продажба на цени сред 10–20 евро/кв.м.
 
 Закупеният парцел Закупеният парцел Източник: BIRD
За договорката споделя BIRD.bg. Информацията била проучена и тествана от медията в Имотен указател, в Кадастъра, както и в наличната на формалния уебсайт на Община Варна информация. От съобщение на общината се схваща, че за парцела е правена обстоятелствена инспекция за ПИ ид. № 38354.502.280, поискана посредством прокурист от Росица Карабожилова. Това е станало през есента, след което на 19.12.2022 година на Карабожилова е публикуван констативен нотариален акт по обстоятелствена инспекция. Дни по-късно, тъкмо преди Коледа, на 23.12.2022 година Росица Карабожилова продава имота на Еленка Костадинова – майка на Костадин Костадинов. Имотът е прилежащ на къщата на Костадинов.
 
 Справка от кадастъра Справка от кадастъра Източник: BIRD
В обява BIRD.bg разкри, че Костадин Костадинов не е заявил закупени от него през декември 2019 година гараж и пристройка, маркирана в Кадастъра като " селскостопанска постройка ". Обектите се виждат на видео снимано през 2020 година с дрон, оповестено в " Дневник ". Оправданието – били преместваеми обекти. Проверка на BIRD.bg напролет на т.г. демонстрира, че напълно не става дума за пластмасови краткотрайни преместваеми структури, както твърдеше някогашната собственичка, а за съществени градежи.
 
Както сподели по-ранно следствие на медията, Костадинов придобива къщата от 150 кв.м. през декември 2019 година за 215 141 лева Той финансира договорката с ипотечен заем за 199 494,66 лева Кредитът се изплаща стремително през последните две години. Колко още има да изплаща от заема за къщата ще разберем от идната имотна декларация на депутата.
 
 Прокуратурата е открила прелиминарен контракт на по-висока цена Прокуратурата е открила прелиминарен контракт на по-висока цена Източник: BIRD
Любопитна детайлност за къщата на Костадин Костадинов се открива в негова обява във Facebook. В нея той се хвали с разпореждане на заместител окръжния прокурор на Варна Дияна Иванова, с което тя е прекратила наказателно произвеждане против него. От постановлението обаче научаваме, че прокуратурата е открила съществуването и на прелиминарен контракт за къщата на по-висока контрактувана цена от 140 хиляди евро /273 816.20 лева./. Предварителният контракт е бил показан в банката за разпределяне на заема. С спомагателен анекс към контракта сред Костадинов и продавача сумата е изменена на 110 хиляди евро /215 141,30 лева./, а " продавачът резервира обзавеждането и оборудването ". Разликата е 30 хиляди евро.
 
 Публикацията на Костадинов за прокурорското разпореждане Публикацията на Костадинов за прокурорското разпореждане Източник: BIRD
Още един любопитен (и показателен) подробност е, че Костадин Костадинов е наказан от публицист на Нова телевизия, който през 2020 направи репортаж за първокласната му къща. Осъждането е поради това, че след това Костадинов неведнъж е наричал репортера " поръчков публицист " и впрочем. С решение на Софийски градски съд (СГС) от май т.г. Костадинов е наказан да заплати 5 хиляди лева вреди, като занапред следва да забележим дали горните инстанции няма да завишат размера на компенсацията.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР