Председателят на ПП МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) изпрати сигнал

...
Председателят на ПП МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) изпрати сигнал
Коментари Харесай

Симеон Славчев сезира МВР за забавено досъдебно производство за нарушения на Софийска вода

Председателят на Политическа партия МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) изпрати сигнал до служебния министър на вътрешните работи за забавено досъдебно произвеждане при извършена социална поръчка на. Той прикани вътрешния министър да образува незабавна инспекция за аргументите за забавянето на следствието на държавното обвиняване.

Сигналът на Симеон Славчев до прокуратурата е за извършената от „ Софийска вода “ АД социална поръчка за доставка на химикал за филтриране на водата в язовир " Искър " - " Луброфлог 19 ", на стойност 1 215 500 лева без Данък добавена стойност. Още през 2019-та година Симеон Славчев, в качеството му на общински консултант в Столичния общински съвет, изнесе информация, че с фалшифицирани и подправени документи, „ Софийска вода ” АД избира питейната вода на София да се пречиства с гръцки артикул, кoйтo ocвeн, чe ce oкaзвa пo-cкъп, е и c нeизяcнeн cъcтaв и без регистрация за сигурност.
 Симеон Славчев, Политическа партия „ МИР‘: Машинното гласоподаване е единственият метод за почтени и транспарантни избори Симеон Славчев, Политическа партия „ МИР‘: Машинното гласоподаване е единственият метод за почтени и транспарантни избори
Машинното гласоподаване единственият метод у нас да се проведат почтени и транспарантни избори. Това съобщи в предаването " Беновска пита " по Ради...

През август месец, 2019 година, Симеон Славчев, в качеството му на общински консултант, даде конференция в Българска телеграфна агенция, по време на която изнася всички обстоятелства и условия за нарушаванията при провеждането на публичната поръчка на " Софийска вода " и прикани всички способени институции да се самосезират и да извършат инспекция по случая. " След като нито кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, нито прокуратурата обърнаха внимание на проблема с голям публичен интерес, на 13.08.2019 година сезирах прокуратурата за съществено нарушаване в Столична община при осъществяване на социална поръчка. Една година след сигнала ми, държавното обвиняване образува досъдебно произвеждане против незнаен причинител, само че към този момент съвсем две години след подадения сигнал до прокуратурата информация за прогрес по досъдебното произвеждане няма ", съобщи Симеон Славчев.

" Освен материални вреди за водоползвателите посредством цената на реагента, осъществената социална договорка е и с риск за здравето на хората. В момента следва оповестяването на нова социална поръчка от „ Софийска вода “АД със същия предмет, което постанова незабавно да се обясни от прокуратурата имало ли е нарушаване при миналата социална поръчка на Софийска вода, както и дали има стопански злоупотреби и здравен риск за жителите ", съобщи Симеон Славчев. Той добави, че съгласно разпореждане на Министерският съвет, обезпечаването на питейна вода е несъмнено като стратегическа национална сигурност на страната, както и съгласно европейски условия, включени в Наредба 9 за качеството на водата за питейно-битови потребности.

" В тази връзка, апелирам да разпоредите инспекция по формираното досъдебно произвеждане, с цел да се открият аргументите за забавянето по него. Темата е от извънреден публичен интерес ", написа в своя сигнал до вътрешния министър Бойко Рашков ръководителят на партия МИР и някогашен общински консултант в Столичния общински съвет Симеон Славчев. За да потвърдят съмнителния генезис на гръцкия артикул преди повече от една година, ръководителят на Политическа партия МИР и група от специалисти изследваха неофициални проби от химикала и ги предоставиха на две упълномощени лаборатории. Заключението беше, че химикалът съдържа органични субстанции над минимално допустимата норма. Тогава " Софийска вода " изпрати проби от химикала до лаборатория във Виена, а заключението на откривателите беше, че пробите дават отговор на съединението ПАК (полиалуминиев хлорид). Тогава ръководителят на Политическа партия МИР Симеон Славчев сподели, че въпросното съединяване е с друг химичен състав от това на продукта. Той изрази съществени подозрения, че има замяна на продукта и замяна на документи с погрешно наличие. " Как е допустимо щом аз и екип от специалисти и проверяващи публицисти да открием тези съществени нарушавания, а прокуратурата да мълчи толкоз доста време и то по извънредно значима тематика, каквато е качеството на питейната вода в София ", попита Симеон Славчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР