Председателят на ПП МИР и водач на листата за общински

...
Председателят на ПП МИР и водач на листата за общински
Коментари Харесай

Симеон Славчев: Да се проведе местен референдум за природен парк Витоша

Председателят на Политическа партия МИР и лидер на листата за общински съветници в София Симеон Славчев предлага в София да се организира локален референдум за естествен парк " Витоша ". Неговото предложение е въжените уреди, които в този момент се ръководят от концесионер, да се върнат под шапката на общината и да станат част от общинското сдружение " Столичен електротранспорт ".

" Виждаме, че години наред лифтовите уреди на Витоша не работят в интерес на жителите и гостите на София, а обслужват непознати корпоративни ползи. Този въпрос би трябвало един път вечно да бъде решен, с цел да се обезпечи целогодишен достъп на жителите до Витоша за туризъм, спорт и отдих ", съобщи водачът на партия МИР Симеон Славчев .

Именно по тази причина от Политическа партия МИР оферират провеждането на локален референдум по тематиката естествен парк " Витоша ". " Нека столичани посредством локален референдум да кажат кой да ръководи , поддържа и управлява лифтовете уреди на Витоша ", добави още лидерът на листата на Политическа партия МИР в София Симеон Славчев.

Припомняме, че още при започване на мандата по концепция на Симеон Славчев и " Политическа група 5 " в Столичния общински съвет беше основана Временна комисия за разбор на съществуващите проблеми, свързани с целогодишния достъп до естествен парк " Витоша " на жители за туризъм, отдих и спорт и разработване на оферти и ограничения за решение на тези проблеми.

" В Комисията доста дълго обсъждахме казуса с концесиите на лифтовете, на концесионерите беше дадена повече от година, с цел да подобрят поддръжката и да спазят концесионния контракт, само че това не се случи. Единственият вид да запазим лифтовете и да могат жителите дейно и безвредно да ги употребяват, е въжените линии да са под шапката на общината " е безапелационен Симеон Славчев.

Той счита за безусловно абсурден обстоятелството, че Временната комисия за разбор на съществуващите проблеми, свързани с целогодишния достъп до естествен парк " Витоша ", не е излязла с отчет до Столичния общински съвет, който да бъде гласуван и признат, по този начин, както го изисква правилникът на СОС. " На процедура ръководещите от ГЕРБ саботираха работата на краткотрайната комисия, а дружно с това и решаването на проблемите с целогодишния достъп на жителите до естествен парк " Витоша ", сподели още Симеон Славчев.

" Една от главните цели на Политическа партия МИР в идващия мандат на Столичния общински съвет е точно обезпечаването на целогодишен достъп на жителите до естествен парк " Витоша " за туризъм, спорт и отдих и по тази причина предлагаме в това решение директно, посредством провеждането на локален референдум, да вземат участие всички столичани ", добави още Славчев.

" Надявам се, че всички останали претенденти за общински съветници и претенденти за кмет на София ще поддържат настояването на Политическа партия МИР за осъществяване на локален референдум за естествен парк " Витоша " , по този начин, както застанаха зад настояването ми за осъществяване на локален референдум за завода за изгаряне на боклуци в центъра на София ", приключи Симеон Славчев. Припомняме, че точно той беше най-активният общински консултант по тематиката против завода за изгарянето на боклуци в София, като убеди даже сътрудниците си от разнообразни политически групи да поддържат и да се подпишат под настояването за референдум за завода .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР