Председателят на ПП ГЕРБ и министър-председател на България участва във

...
Председателят на ПП ГЕРБ и министър-председател на България участва във
Коментари Харесай

Борисов пред ЕНП: В България сме готови да посрещнем ваксините още днес

Председателят на Политическа партия ГЕРБ и министър-председател на България взе участие във видеоконферентна среща на върха на ЕНП. Във фокуса на диалозите на водачите на ЕНП бе идното съвещание на Европейския съвет на 10 и 11 декември, както и тематиките, които държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз ще дискутират.
В рамките на срещата Бойко Борисов благодари на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и на основния договарящ от името на Европейския съюз за Brexit Мишел Барние за големите старания, които са положили и не престават да поставят за договарянията сред Европейски Съюз и Англия за комерсиалното съглашение. “Имате цялостното ни доверие и Ви благодарим за неуморния труд. Искрено се надявам до края на годината да имаме съглашение “, уточни министър председателят, представен от пресцентъра на ГЕРБ.
 Ще се имунизирам щом ми пристигна ред Ще се имунизирам щом ми пристигна ред
" Аз самият щом ми пристигна ред, подготвен съм и пръв, само че щом ми пристигна ред ще се имунизирам ". Това сподели министър председателят Бойко Борисов при визитата...
По тематиката за приемането МФР и Пакета за възобновяване, Борисов бе безапелационен, че не би трябвало да се позволява ново закъснение. “Пандемията сложи под тестване здравните ни системи и националните стопански системи. Затова е извънредно значимо да се реализира единодушие. Не бива да има спънки пред бързото възобновяване на Европа “, означи той и още веднъж акцентира, че България поддържа обвързването на европейските средства със спазването на правилата за господство на закона. Министър-председателят изрази своята вяра, че тематиката ще бъде затворена още в границите на Германското председателство на Съвета на Европейски Съюз, което завършва в края на 2020 година
Лидерите на ЕНП разискаха и напредъка по обезпечаването на ваксини против COVID-19. “Вярвам, че Европейската организация по медикаментите и Европейска комисия допустимо най-скоро ще одобрят първите ваксини и ще можем да стартираме имунизацията. В България сме подготвени да посрещнем имунизациите още през днешния ден. Надявам се с тях по-бързо да си върнем естествения метод на живот “, сподели министър председателят Борисов.
Друга тематика, която бе във фокуса на диалозите, е за климатичните промени и “Зелената договорка “. Министър-председателят акцентира, че страната ни поддържа устрема на Европейска комисия за зелена промяна. “За нас това е предизвикателство, само че и огромна опция да създадем стопанската система си по-иновативна и природосъобразна. Разбира се, ние ще разчитаме на поддръжката на Европейска комисия за гарантирането на равномерен, обективен и обществено търпим преход “, приключи Бойко Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР