Председателят на ПП ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов

...
Председателят на ПП ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов
Коментари Харесай

Борисов: Вярвам, че първите ваксини ще бъдат одобрени скоро

Председателят на Политическа партия ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов взе участие във видеоконферентна среща на върха на ЕНП. Във фокуса на диалозите на водачите на ЕНП бе идното съвещание на Европейския съвет на 10 и 11 декември, както и тематиките, които държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз ще дискутират.

В рамките на срещата Бойко Борисов благодари на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и на основния договарящ от името на Европейския съюз за „ Брекзит “ Мишел Барние за големите старания, които са положили и не престават да поставят за договарянията сред Европейски Съюз и Англия за комерсиалното съглашение. „ Имате цялостното ни доверие и Ви благодарим за неуморния труд. Искрено се надявам до края на годината да имаме съглашение “, уточни министър председателят.

По тематиката за приемането МФР и Пакета за възобновяване, Борисов бе безапелационен, че не би трябвало да се позволява ново закъснение. „ Пандемията сложи под тестване здравните ни системи и националните стопански системи. Затова е извънредно значимо да се реализира единодушие. Не бива да има спънки пред бързото възобновяване на Европа “, означи той и още веднъж акцентира, че България поддържа обвързването на европейските средства със спазването на правилата за господство на закона. Министър-председателят изрази своята вяра, че тематиката ще бъде затворена още в границите на Германското председателство на Съвета на Европейски Съюз, което завършва в края на 2020 година

Лидерите на ЕНП разискаха и напредъка по обезпечаването на ваксини против COVID-19.

“Вярвам, че Европейската организация по медикаментите и Европейска комисия допустимо най-скоро ще одобрят първите ваксини и ще можем да стартираме имунизацията. В България сме подготвени да посрещнем имунизациите още през днешния ден. Надявам се с тях по-бързо да си върнем естествения метод на живот “, сподели министър председателят Борисов.

Друга тематика, която бе във фокуса на диалозите, е за климатичните промени и „ Зелената договорка “. Министър-председателят акцентира, че страната ни поддържа устрема на Европейска комисия за зелена промяна. „ За нас това е предизвикателство, само че и огромна опция да създадем стопанската система си по-иновативна и природосъобразна. Разбира се, ние ще разчитаме на поддръжката на Европейска комисия за гарантирането на равномерен, обективен и обществено търпим преход “, приключи Бойко Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР