Председателят на ПП АБВ Румен Петков съобщи пред медиите в

...
Председателят на ПП АБВ Румен Петков съобщи пред медиите в
Коментари Харесай

ПП АБВ е изпратила писмено предложение до Корнелия Нинова за подготовка на широка и солидна лява коалиция

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков заяви пред медиите в Плевен, че партията е изпратила документално предложение до ръководителя на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за подготовка на необятна и солидна лява коалиция. Идеята е тази коалиция да сътвори чувство в обществото за действителна вероятност, чувство за мощ и дарба за ръководство на страната по различен метод, изясни той. Към момента към момента няма отговор от „ Позитано “. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ.

„ Доколкото зная съвещанието на Висшия съвет на Българска социалистическа партия е в неделя. Разбира се, ние не можем да чакаме безпределно, само че в случай че фактически Българска социалистическа партия желае отстраняването на ГЕРБ от власт и ликвидирането на този циничен модел на ръководство, би трябвало да направи тази решителна крачка “, изясни Румен Петков.

Председателят на Политическа партия АБВ сподели също, че до момента са водени диалози с редица политически и неправителствени организации и при едно положително и добре обосновано и стимулирано решение има огромен капацитет да се образува коалиция, която безапелационно да завоюва евроизборите.

„ Това не е въпрос единствено на левицата, а народен въпрос. Ако ние желаеме да сменим този метод на ръководство, жителите би трябвало да видят опция “.

Румен Петков напомни също, че Политическа партия АБВ беше първата, която съобщи, че сегашният модел на ръководство е циничен.

„ След това към тази истина се причислиха и други партии. Подчертавам, че не държим на авторство, само че настояваме да се структурира модел със средносрочна вероятност като най-малко, а точно – изборите за Европейски парламент, за локални органи на самоуправление и изключителни парламентарни избори. “

В подтекста на идния локален избор, Румен Петков акцентира, че сега Българска социалистическа партия няма нито един кмет на регионален център – нещо, което се случва за първи път от основаването на Столетницата.

Отговорността пред всички ни и отпред с Българска социалистическа партия, е голяма, защото би трябвало да бъде образуван перспективен формат в ляво, който да върне чувството у българските жители за действителна и мощна опция, сподели още ръководителят на Политическа партия АБВ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР