Председателят на ПП АБВ Румен Петков прогнозира изключително интересна следваща

...
Председателят на ПП АБВ Румен Петков прогнозира изключително интересна следваща
Коментари Харесай

Румен Петков: Анонсите от ЕП ще катализират протеста

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков предвижда извънредно забавна последваща седмица, поради и първия парламентарен ден на 2 септември и направените поръчки за всеобщ цивилен митинг.

Той акцентира присъединяване на Политическа партия АБВ в демонстрацията на публично неодобрение против ръководството на ГЕРБ и Бойко Борисов, както и разбирането на партията, че спокойствието в България зависи от оставките на премиера и основния прокурор.

Според Петков, в актуалната обстановка на гражданско неодобрение и в търсене на излаз от нея, налице са спекулативни дейности от страна на премиера, като, да вземем за пример, самодейността за нова Конституция на Р България. Председателят на Политическа партия АБВ е на мнение, че липсва какъвто и да е сериозен план за ремонт на главния държавен закон, а просто се търси отсрочване във времето, поради характера на самата процедура и времето, което тя лишава.

Вторият излаз, който Борисов търси, е в околните дни да разгласи оставката на държавното управление и образуване на експертен кабинет, който да довърши мандата на това държавно управление. Петков дефинира и двете планове като неприемливи, като добави, че единственото решение е оставка на държавното управление и основния прокурор, разформироване на Народното събрание и насрочване на избори за нормално Народно заседание, както и образуване на длъжностен кабинет от страна на президента. Всичко останало е прахуляк в очите на хората, заключи Румен Петков.

„ Вярвам, че с анонсите, които бяха направени от представителите на Екологичен потенциал ще бъде катализиран митинга и духът на тези, които бяха първия, втория, третия ден на площада, ще се върне там с цялата си мощност “.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР