Председателят на ПП АБВ Румен Петков повдигна отново темата за

...
Председателят на ПП АБВ Румен Петков повдигна отново темата за
Коментари Харесай

Румен Петков: За премиера г-н Брендо е сподвижник

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков повдигна още веднъж тематиката за ориста на Евелин Банев-Брендо. Кокаиновият крал, който бе задържан на 6 септември предходната година в Киев, има присъди в три страни - в Румъния е наказан на 10 година за наркотрафик, а в Италия на 20 година, а у нас - от 6 година за пране на пари.

Брендо обаче бе пуснат на независимост от Апелативния съд в Киев, а с днешна дата точното му местоположение е тайнственост. Мотивът на арбитър Иван Рибак да освободи Банев бе, че в това време е станал украински жител и съгласно локалното законодателство не може да бъде екстрадиран.

Миналия месец Румен Петков заяви, че ще осведоми Европейски съюз за това, че президентът на Украйна Володимир Зеленски е дал украинско гражданство на Банев. " Г-н Зеленски се оказа ятак на господин Брендо. Европа готова ли е да утвърди за член такава страна? ", попита тогава водачът на АБВ.

Сега той още веднъж повдига въпроса, защото в сряда министър председателят Кирил Петков ще носи персонално до Украйна каските и жилетките - помощ от България.

Ето по какъв начин Румен Петков разяснява идната аудиенция на министър-председателя, визитата на министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба у нас, и мястото на Брендо в връзките сред двете страни:

„ Безчовечие и безродственост, облечени във власт. Министър Кулеба изкара близо седмица в София. Наруга Парламента, наруга институциите, раздаде ни оценки и през цялото това време не пожела да види украинско дете, украинска майка и украинско семейство. Защото Зеленски и шайката му в никакъв случай не са се интересували от живота и здравето на украинците.

Зеленски изиска 7 милиарда месечно, а Кулеба изиска оръжие. За тях жанр, Родина, сънародници са празни от наличие понятия. За тях украинците са жив щит за отбрана на непознати ползи.

Въпросът е, за какво българите не поискахме гаранции за живота и здравето на нашите моряци.

Да се замислим, накъде вървим и да се замислим, кого браним - тези, които не се интересуват от личния си народ. Даваме им естрада да ругаят българските институции. За тях животът на българските моряци не просто няма стойност, а е въпрос на далавера.

Институциите ни мълчат по огромни български въпроси.

1. Евакуацията на екипажа на кораба " Рожен ". Украйна ще предложи на нашите моряци да бъдат евакуирани по суша, без телефони (за да не могат да снимат украинските безчинства), и с декларация, че всичко това се прави по тяхно решение, тяхна воля и на тяхна отговорност. Национално изменничество.

2. Никой не попита за ориста на, уважавания от всички ни украинец, господин Брендо - човек, който тровеше българите, а и освен, с опиати.

Премиерът и президентът да излязат и да кажат - не ни интересуват жителите, които господин Брендо е тровил с опиати. Или да кажат - издънихме се, извинете.

Премиерът го разбирам - за него господин Брендо е съмишленик и вероятен дистрибутор на министъра на културата (вероятно освен на него). Не разбирам президента.

Българите би трябвало да се борим най-много за България. Разбира се, както е видно, може и да подкрепим тези, които поддържат господин Брендо и негови съидейници ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР