Председателят на ПП АБВ Румен Петков посети XV Специализирано международно

...
Председателят на ПП АБВ Румен Петков посети XV Специализирано международно
Коментари Харесай

Румен Петков: Модернизацията на българския отбранителен комплекс няма алтернатива 

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков посети XV Специализирано интернационално ревю за отбранителна техника и услуги „ ХЕМУС 2022 – Отбрана, антитероризъм и сигурност ”, където означи, че българският защитителен комплекс демонстрира извънреден капацитет. Колкото до неговата рационализация – това няма опция.

„ Дронове, благоприятни условия за придвижване по вода и въздух, бронетехника на най-високо международно равнище, огнестрелно оръжие, на практика без конкуренция… Голямото предизвикателство пред страната ни е да потвърдим пред НАТО, че сме водещи производители и изграждайки новия облик на Алианса от позиция на сигурността, България да заеме водещо място в производството, а не да бъдем малък слугинаж, който изпраща армейски елементи тук и там “.

Румен Петков е безапелационен, че България би трябвало да бъде измежду водещите производители за страните членки на Европейски Съюз и за досегашните си пазари. В противоположен случай това ще значи недобро отношение към страната ни. Той изясни, че за задачата е належащо да бъдат направени промени в законодателството ни, които да дават отговор на нашия интерес – военната техника на българската войска, изключително за сухопътните войски, да е най-малко 75% обезпечено българско произвеждане и обезпечена поддръжка за 25 години напред, реализирана точно от българско произвеждане и инженеринг.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР