Председателят на ПП АБВ Румен Петков определи като престъпно поведението

...
Председателят на ПП АБВ Румен Петков определи като престъпно поведението
Коментари Харесай

Престъпник ли е Каракачанов и при какви условия ще бъдат настанени в САЩ нашите пилоти на F-16?

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков дефинира като " незаконно " държанието на министъра на защитата и на ръководителя на парламентарната комисия по национална сигурност. Поводът са унизителните условия при които ще премине технологията на образование на българските водачи в Съединени американски щати, които ще учат да пилотират новите F-16, които ще дойдат на въоръжение на родните Военновъздушни сили.

Петков ще входира в Министерски съвет запитване какви ще са изискванията. " Има избран проблем във Военновъздушни сили при набирането на водачи и виновността е в министъра на защитата и ръководителя на комисията по национална сигурност. Те са приели унизителни условия и по тази причина няма напор на водачи " - изясни той, съобщи plovdiv24.bg.

В питането ще бъдат дефинирани няколко въпроса:

1. Вярно ли, че заплатата на един водач от българските Военновъздушни сили ще бъде 70 $ дневно? И какъв брой ще бъде заплатата на един полски водач?

Ако се окаже на българския е 70 щ.д. дневно, а на полския - 200 щ.д. дневно, за какъв министър на защитата нарушител приказваме за сигурността и спокойствието на българските водачи и за какъв ръководител на комисията по национална сигурност в Народното събрание приказваме?

Ако има подобен проблем, то е в контракта, който са подписали нашите институции. Персонална виновност и отговорност носят министърът на защитата и ръководителят на комисията по национална сигурност.

2. Вярно ли е, че изискванията, при които ще бъдат настанени нашите водачи, са такива, че те няма да могат да вземат фамилиите си в Щатите?

При дебатите в Народното събрание обещанията бяха, че всичко е обезпечено, ще вземат фамилиите си и ще им бъде обезпечен цялостен битов и душевен комфорт. 

Имаме съображение да считаме, че изискванията на настаняване там няма да им разрешат да вземат фамилиите си и това ще ги сложи в извънредно внимателно състояние. 

" Това не е въпрос на отношение от страна на нашите сътрудници от Щатите. Това е въпрос на индиферентност от страна на министъра на защитата да се договорят изискванията за нашите водачи, които да разрешат фактически да бъдат подготвени по най-хубавия метод и да живеят обичайно " - разгласи Румен Петков.

Писмото ще бъде по Закона за достъп до социална информация, с цел да знае обществото при какви условия нашите водачи ще отидат там.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР