Председателят на ПП АБВ Румен Петков определи като неприлична заявката

...
Председателят на ПП АБВ Румен Петков определи като неприлична заявката
Коментари Харесай

Румен Петков за проектокабинета на Трифонов: Неприлична заявка

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков дефинира като неприлична поръчката на Слави Трифонов, че ще прави държавно управление самичък. Пред медиите той акцентира нуждата от политически разговор.

„ Не мисля, че уважаваща себе си групировка би тръгнала по този метод. В последна сметка, споделям го с цялото ми почитание към господин Трифонов, с който се познаваме от значително години, по този начин не се прави. Не можеш да гледаш на близките като на антураж и слугинаж и едни, които нямат избор, и би трябвало да те поддържат. Не е редно. Трябва да се приказва с сътрудниците и обществото “.

В коментара си за проектокабинета на Трифонов, Петков напомни, че немалка част от оповестените министерски имена имат богато политическо минало, без значение от необятно прокламираната поръчка за чисто нови лица в оферти състав за новото ръководство.

„ Министър-председателят го познавам. Лично съм бил член на държавното управление на Сергей Станишев с него. Той е човек с опит. Беше 4 години министър при господин Сакскобургготски и 4 години при господин Станишев, което е гаранция за доста стабилен опит като управленец в разнообразни политически конфигурации. Познавам го от 2001 година Другият основен фактор – вицепремиерът и министър на вътрешните работи, господин Ради Найденов, като се изключи че коренът му е от Плевенския край, неговият дядо е един от огромните антифашисти на България и един от първите правосъдни министри след 1944 година Ради Найденов е неоспорим престиж като морал и лична подготовка. Познавам го в качеството му в началник на кабинета на господин Сакскобургготски. Г-н Николай Радулов познавам от 1997 година Беше секретар на Министерство на вътрешните работи при министър Богомил Бонев и при премиера Иван Костов. Това са хора с доста богат опит и добре познати в разнообразни среди. Под „ разнообразни среди “ има поради от заложни къщи, до университети “.

Лидерът на АБВ разяснява и заложените цели на проектокабинета на Слави Трифонов, като уточни неналичия от стратегическо национално значение.

„ Няма дума за правосъдната промяна, за Специализираните съд и прокуратура, за мястото на звеното за отбрана на очевидците, няма дума за основния прокурор. Това значи ли, че измежду законодателните цели на Има Такъв Народ въпросът за правосъдната промяна отсъства? Няма дума за гарантиране на енергийната сигурност на България. Има едно изречение, което е за стартиране на газовия интерконектор. Кой газов интерконектор? Звучи доста закачливо. Аз нямам потенциала да проучвам тези цели. Построяване на нужния брой детски градини. Построяване на чисто нова детска болница. Купуване на хеликоптери за медицински цели. Построяване на всички останали автомагистрали. Какво значи всички останали автомагистрали. Колкото до „ старт на приватизацията на ББР “, това звучи като откровена опасност. 51% мажоритарен пакет на стратегическия вложител. 49% на борсата. Това е евакуиране на страната от опцията да кредитира дребния и междинния бизнес, да кредитира бизнеса в региони в доста тежко състояние, да вземем за пример Северозападна България. Това значи, че ние напълно изтегляме страната от опцията да кредитира един или различен бранш “.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР