Председателят на ПП АБВ Румен Петков и областният председател на

...
Председателят на ПП АБВ Румен Петков и областният председател на
Коментари Харесай

Румен Петков и Йорданка Борисова връчиха на кмета на Благоевград декларация срещу намерението македонският културен клуб в града да бъде именуван на поета Никола Вапцаров

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков и регионалният ръководител на партията в Благоевград Йорданка Борисова връчиха на благоеградския кмет Илко Стояновпротестна декларация против намерението македонскияткултурен клуб в Благоевград да бъде именуван на поета антифашист Никола Вапцаров.

В декларацията Политическа партия АБВ упорства за незабавна интервенция на държавното управление за недопускане на сходно посягане и в правилен диалог с районен съд Македония тези процеси да бъдат отрегулирани. Документът е изпратен до президента и премиера на Република България.

В декларацията се споделя още:

Това е следващата антибългарска провокация от страна на Република Северна Македония. Преди по-малко от седмица Народното събрание на страната одобри решение за промени в Закона за сдруженията и фондациите, с който на процедура се не разрешава потреблението на имената на български исторически персони за название на нашите културни центрове в прилежащата страна. С акта за това назоваване на македонския културен клуб в Благоевград по категоричен метод се показват искания за „ македонизация “ на великия български поет-антифашист Никола Вапцаров и ни се показва, че македонската страна подхожда едностранно към даването на имена на сходни културни институции.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР