Председателят на ПП АБВ Румен Петков и народният представител Владимир

...
Председателят на ПП АБВ Румен Петков и народният представител Владимир
Коментари Харесай

Румен Петков в Силистра: Необходима е защита на българския национален интерес и сигурност

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков и националният представител Владимир Маринов  се срещнаха в Силистра с членове и симпатизанти на партията.

Във фокуса на диалозите бе сигурността на страната ни в подтекста на военния спор в Украйна.

Петков обоснова нуждата от гарантиране на енергийната сигурност на България и Европа, както и сигурността във връзка с бежанските потоци от Украйна. Той още веднъж акцентира неналичието на граничен надзор и неяснотата, с изключение на дами и деца, какви други украински жители влизат у нас. „ Европа не е готова за бежанската вълна. Не се организира никакъв хигиеничен надзор на границата. Необходими са ограничения на входа на България – какви жители влизат, вземат ли се превантивни ограничения за недопускане на конфликти сред руснаци и украинци у нас ”, показа паниката си Петков. Тежките ресори по бежанската вълна са на Левицата – министерствата на туризма и на труда и обществената политика. Необходимо е в съдружния формат да се реализира баланс на тежестите, сподели Румен Петков.

Председателят на АБВ сложи акцент и върху невижданата енергийна рецесия, пред която е изправена България, на фона на която енергийният бранш се управлява криво-ляво. Той още веднъж напомни, че единствено за три дни (петък, събота и неделя) от газохранилището в Чирен „ Булгаргаз “ е продал над 30 000 мегаватчаса на компании, които изнасят в Румъния за над 12 млн. лева пред погледа на министър-председателя и министъра на енергетиката. „ В момента имаме най-евтиния газ в Европа, който се продава от Булгаргаз в Румъния. Ще създадем вероятното за ефикасен парламентарен надзор ”, акцентира Румен Петков. Това е стратегически въпрос за лечебните заведения, детските градини, учебните заведения, обществени домове, предприятия.

Същевременно Петков акцентира, че дестабилизация на страната значи реанимация на предния вид ръководство. „ Атмосферата не е заменена по необратим метод. Нужно ни е време като общество и институции да се сътвори сигурност у хората. Може да има доста упреци против държавното управление и премиера, само че връщане обратно ще бъде пагубно за обществото ни “.

Народният представител на АБВ в ПГ „ Българска социалистическа партия за България Владимир Маринов уточни, че на България е нужен работещ парламент за съблюдаване върховенството на закона. „ Проблем с липса на артикули и първични материали от първа нужда и изхранването на българите няма ”, увери Маринов. И още веднъж акцентира позицията на АБВ и „ Българска социалистическа партия за България “ срещу изпращане на оръжия за Украйна.

Петков показа пред актива на АБВ в Силистра родолюбивата самодейност – календар на АБВ „ Българско Възраждане ” и подари изданието на Иванка Ташева-общински и регионален ръководител на АБВ в Силистра и заместник-председател на Общинския съвет в дунавския град, както и на всички участници в срещата.

По-късно Румен Петков се срещна с Доростолския митрополит Яков. Въпросите за гарантиране на достъпа до Скалните манастири, доизграждането на църквата в село Искра, създаване на нови храмове в епархийския център бяха измежду акцентите на срещата, в която участваха националният представител Владимир Маринов, както и Иванка Ташева, общински консултант и ръководител на АБВ-Симистра. Те дадоха гаранции на митрополит Яков, че Доростолската митрополия, която е първата българска патриаршия, ще има собствен дом. Като подарък получиха икона на Св. Йоан Кръстител.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР