Председателят на ПП АБВ Румен Петков и лидерът на АБВ-Младежи

...
Председателят на ПП АБВ Румен Петков и лидерът на АБВ-Младежи
Коментари Харесай

Румен Петков се срещна с посланика на Русия Елеонора Митрофанова

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков и водачът на АБВ-Младежи доктор Пламена Заячка се срещнаха с посланика на Русия в България Н. Пр. Елеонора Митрофанова. Във фокуса на диалога бяха обичайно положителните и другарски взаимоотношения сред двете страни. Петков подчертава върху позицията на партията против глобите, наложени на съветската страна, двойните стандарти, нелепите и недоказани обвинявания. Европейските наказания против Русия, акцентира той, вредят на първо място на социално-икономическия климат в Европа и на Руско - Европейските връзки.

Посланикът изрази убеденост в сполучливия си мандат от позиция на традициите и запазване на положителните връзки сред България и Русия.
Румен Петков сложи въпроса за нуждата от задълбочаване на взаимно преференциалното ни енергийно ни партньорство и развиване на стратегическите ни взаимоотношения в газовия бранш и нуклеарната енергетика, както и на партньорството в действителния бранш. Петков акцентира безапелационната позиция на партията за създаване на нуклеарната централа в Белене и разбирането, че мощното за България решение е централата да бъде 100% държавна. Той изрази запасите на Политическа партия АБВ от софтуерна позиция и от позиция на сигурността по опцията за създаване на седми блок в АЕЦ „ Козлодуй ", изключително във връзка с това първото зареждане с нуклеарно гориво да не бъде координирано с производителя.

Д-р Пламена Заячка подчертава върху нуждата от нова динамичност в връзките сред България и Русия в културния и исторически туризъм. Тя напомни настояването на Политическа партия АБВ Русия да бъде извадена от групата страни, чиито жители влизат в България единствено с десетдневна карантина и изрази неразбиране от обстоятелството, че на фона на това, половин Африка, Украйна и Грузия, примерно, минават на наша територия единствено с тест за COVID-19. Русия е най-големият ни туристически сътрудник и страната ни търпи големи загуби от сходни ограничавания, уточни още доктор Заячка.
Тема на диалога бе и отбелязването на 800-годишнината от рождението на Св. княз Александър Невски. Румен Петков насочи покана към Н. Пр. Елеонора Митрофанова да бъде посетител в централата на Политическа партия АБВ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР