Председателят на ПП АБВ Румен Петков и експертът на партията

...
Председателят на ПП АБВ Румен Петков и експертът на партията
Коментари Харесай

Румен Петков се срещна с кувейтския посланик Н. Пр. Якуб Юсеф Ал-Атиики

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков и специалистът на партията по арабските въпроси Анастас Терзобалиев организираха среща с Н. Пр. Якуб Юсеф Ал-Атиики, дипломат на страната Кувейт в Република България.
В рамките на срещата бяха разисквани вероятности и благоприятни условия за капиталови планове от страна на Кувейт. Н. Пр. Якуб Юсеф Ал-Атиики уточни, че във фокуса на неговата работа е привличането на туристи от неговата страна към България освен през летния сезон. В момента 1200 поданици на Кувейт имат парцели в страната ни и посланикът изрази извънредно удовлетворение, че от юни стартират да се правят директни полети от Кувейт за Варна.
Румен Петков пое ангажимент за срещи с министерствата на туризма и образованието за оформяне на цялостна тактика по отношение на маркетинга и представянето на България като туристическа дестинация и за признание на дипломите от български ВУЗ-ове в Кувейт. Стремежите са за опция кувейтски младежи да се образоват в български висши образователни заведения. Н. Пр. сподели, че чака интензивност от българското държавно управление по нуждата от признание на дипломите за висше обучение на младите поданици на Кувейт, които са се обучавали в България.
Председателят на Политическа партия АБВ предложения посланика на Кувейт в Медицинския университет в Плевен в околните дни и през юни ще се провежда среща и във Варна.
Н. Пр. Якуб Юсеф Ал-Атиики сподели по време на срещата, че работи по увеличение на салдото сред двете страни - сходно на традицията през годините. Амбициите са дългогодишните обичаи в връзките сред двете страни да бъдат трайно възобновени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР