Председателят на ПП АБВ Румен Петков и доц. Георги Кючуков,

...
Председателят на ПП АБВ Румен Петков и доц. Георги Кючуков,
Коментари Харесай

Представители на ръководството на ПП АБВ се срещнаха с посланика на Йемен в България

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков и доцент Георги Кючуков, консултант по въпросите на интернационалните връзки в партията, се срещнаха с посланика на Йемен в София Н. Пр. Абдулразак Ал-Амрани. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ. Срещата беше проведена благодарение на Анастас Терзобалиев, консултант по връзките с арабските страни.

Н. Пр. Ал-Амрани уточни, че в Йемен най-голямата злополука, след Арабската пролет, е войната. Тя е взела над 12 000 жертви, а потърпевшите са 45 000, филантропичната рецесия се задълбочава, над 500 000 деца под 5-годишна възраст гладуват.

В резултат на войната Народното събрание не работи, едно от двете съществени пристанища Худейда е под контрола на бунтовниците, което спъва доставките на филантропична помощ. Хусите (йеменските бунтовници) управляват 70% от популацията и от две години попречват заплатите на администрацията на законната власт.

"Те отвличат деца и ги образоват за бойци. Войната не е на религиозна основа ", изясни Н. Пр. Ал-Амрани, който разяснява, че съглашението с Организация на обединените нации за разоръжаване на нелегитимните групировки не се извършва и, че хусите би трябвало да предадат оръжието по този начин, както сочи документът.

Водените договаряния не дават резултат, тъй като хусите се дистанцират от интернационалното право. Н. Пр. изрази разстройване, че не се извършват резолюциите на Организация на обединените нации и няма безапелационни дейности от Международната общественост.

Посланик Ал-Амрани означи, че АБВ е първата партия в България, която се интересува от обстановката в Йемен и разчита на Румен Петков, като политик, да спомага за полемика по казуса за рецесията в арабската страна.

Петков изрази подготвеност за подпомагане и за среща сред посланика и представители на Българския червен кръст. Доц. Георги Кючуков насочи покана към дипломат Ал-Амрани за аудиенция във Варна, която той одобри с признателност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР