Председателят на ПП АБВ Румен Петков и Анастас Терзобалиев, съветник

...
Председателят на ПП АБВ Румен Петков и Анастас Терзобалиев, съветник
Коментари Харесай

Румен Петков на среща в кралския дворец в Йордания


Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков и Анастас Терзобалиев, консултант на партията по връзките с Близкия изток и арабските страни, бяха признати от един от ръководителите на политическата дирекция на кабинета на йорданския крал Абдула II, съпроводени от посланика на Република България в Кралство Йордания, Н. Пр. Димитър Михайлов.

По време на срещата бе разисквана опцията за образование на студенти от Йордания в български ВУЗ-ове и съответните стратегии, които Политическа партия АБВ разисква със своя йордански сътрудник партия „ Послание ". Във фокус бяха и опциите в туризма, отчитайки огромната динамичност и развиване на бранша в Йордания през последните години.
Акцент в диалога беше готовността на България да поддържа Йордания в одобряването на сигурността - развой, почнал преди 13 години. В този подтекст беше регистриран голямото значение и декларирана огромна признателност от страна на Али Джафар Хюнети, един от ръководителите на политическия департамент, за подписания през 2007 година Договор за полицейско съдействие и съдействие сред службите от отрасловите министерства на Кралство Йордания и България. Това е първият контракт, подписан от страна - член на Европейски Съюз с Кралство Йордания, за съдействие в сигурността. Румен Петков изрази увереност, че този контракт ще бъде надграждан в годините в битката с терора.

Петков съобщи на домакините на срещата специфични послания от президента Георги Първанов и Н. В. Симеон II за крал Абдула II в подтекста на идната аудиенция на йорданския крал през май идната година в България.
Отчетени бяха и големите изгоди за двете страни след визитата през 2007 година на огромна българска делегация, водена от президента Георги Първанов. Събитието е последвано от пикови моменти в стокообмена - от $20 млн., единствено за няколко години стокообменът стига $150 млн. Именно това би трябвало да са задачите, които си слагаме като страни, уточни Румен Петков и добави, че Политическа партия АБВ ще способства процеса с всички сили и средства за добруването на двата народа във всички сфери на съдействието - обучение, туризъм, сигурност, стопанска система, стокообмен, създаване на строителна борса.
Неслучайно България е измежду страните, оказали най-голяма поддръжка на Йордания и през днешния ден Кралството е остров на непоклатимост в един прекомерно раздорен район. Около това мнение се сплотиха представителите на политическата дирекция на Кралството и делегацията на Политическа партия АБВ, водена от Румен Петков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР