Председателят на последните два парламента Ива Митева от Има такъв

...
Председателят на последните два парламента Ива Митева от Има такъв
Коментари Харесай

За Ива Митева шансът за съставяне на управленска коалиция е 80-90%

Председателят на последните два Народното събрание Ива Митева от " ИТН " съобщи пред " Нова телевизия ", че шансът за сформиране на управническа коалиция след изборите на 14 ноември е 80-90%. Тя посочи, че тази коалиция най-вероятно ще е четворна и в нея няма да участват ГЕРБ и Движение за права и свободи. Останалите партии, които съгласно последните социологически проучвания ще влязат в Народното събрание, са Българска социалистическа партия, " Продължаваме промяната " и " Демократична България ".

По думите ѝ и четирите партии към този момент гледали в посока коалиция посред им. Сближавали ги стратегиите им, както и научените уроци от грешките в досегашните опити за сформиране на кабинет. Тя сподели още, че в предходните диалози за лъчение на държавно управление не е взела участие и се надява в този момент да се включи интензивно.

Митева добави, че е рано да се приказва за името на премиера в такава четворна коалиция. Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков към този момент изрази подготвеност да поеме поста, само че Митева подходи със песимизъм.

" Силно изявление и предпочитание е това. Не дръзвам да настоявам, че това е най-хубавият вид поради целия проблем към това лице ", сподели Митева, припомняйки проблема с канадското поданство на Петков. Според нея с този случай " има заплаха да бъде застрашена правна сигурност и всички заинтригувани могат да заявят искания " поради подписваните от някогашния стопански министър документи.

Митева уточни актуалният длъжностен министър председател Стефан Янев като едно задоволително за всички партии име. Тя го разказа като диалогичен, уравновесен и сдържан човек, с който може елементарно да се работи.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР