Председателят на полския парламент Марек Кухчински обяви, че подава оставка

...
Председателят на полския парламент Марек Кухчински обяви, че подава оставка
Коментари Харесай

Председателят на полския парламент напусна след скандал: летял с правителствения самолет до родния си град

Председателят на полския парламент Марек Кухчински разгласи, че подава оставка поради скандал с държавен аероплан, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Твърди се, че Кухчински и фамилията му са употребявали държавния аероплан за персонални цели. Случаят основава риск от накърняване на репутацията на ръководещата партия " Право и правдивост " в навечерието на парламентарните избори в Полша през октомври.

Кухчински разгласи през днешния ден на конференция, че ще подаде оставка, като до него беше партийният водач на " Право и правдивост " Ярослав Качински.

Полският политически живот от няколко дни бе обзет от абсурда с Кухчински, откакто медии и политически съперници разкриха по какъв начин той постоянно е употребил държавния аероплан, с цел да лети от Варшава до родния си град Жешов, намиращ се на към 280 км южно от полската столица.

Парламентарните избори в страната ще се произведат на 13 октомври, като множеството социологически организации чакат победа на ръководещата партия " Право и правдивост " с помощта на великодушните обществени разноски и мощен стопански напредък.

" Президентът преди малко подписа разпореждане за произвеждането на избори за двете камари на Народното събрание на 13 октомври ", съобщи на 6 август представител на президента Анджей Дуда, потвърждавайки датата, която Дуда предложи предходната седмица.

Според допитване от предходната седмица на института ИБРИС " Право и правдивост " получава 41,7 % поддръжка, основната опозиционна партия " Гражданска платформа " е с 25 %, а коалиция на леви сили е с 10,2 %.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР