Председателят на ПК по транспорт и пътна безопасност да свика

...
Председателят на ПК по транспорт и пътна безопасност да свика
Коментари Харесай

ДБ искат извънредно заседание на комисията по транспорт заради аварията по метролинията

Председателят на ПК по превоз и пътна сигурност да свика изключително съвещание на комисията този петък 22.01.2021 година, на което съветниците да получат от Метрополитен отговори за повредата по третия метродиаметър - това желаеха съветници от комисията по самодейност на Симеон Ставрев от
Съветниците се базират на правилника на СОС, съгласно който такова съвещание се привиква от ръководителя при изключителни условия по искане на една трета от съветниците в съответната комисия.
 Пропадна нов тротоар край третата линия на софийското метроо Пропадна нов тротоар край третата линия на софийското метроо
Пропадна тротоарът на улица „ Георги Софийски ”, в сектора сред „ Александровска болница “ и факултета по денталн...
Общото искане от страна на общинските съветници Симеон Ставрев, Владислав Панев, Михаил Ставрев, Калоян Паргов и Альоша Даков, пристигна след отвод от страна на ръководителя на комисията Карлос Контрера да свика изключително съвещание при първото гледище за това, отправено документално в деня на повредата от Симеон Ставрев.
Те упорстват на основни за повредата въпроси от изпълнителни шеф на „ Метрополитен “ ЕАД, както и на други чиновници на сдружението в случай че той счита, че могат да осведомят по-добре от него по отношение на аргументите за повредата и прогнозите за нейното премахване.
“Това не е първият проблем с третия метродиаметър. Както знаете, на Медицинска академия пропадна тротоарът, на Хаджи Димитър протече таванът, за един уикенд беше спряно метрото, тъй като трябваше да се ъпдейтва софтуерът. В последна сметка това е цялостен скандал, тъй като метрото е чисто ново, единствено на 5 месеца. ”
Това съобщи Симеон Ставрев в свое изказване онлайн през днешния ден по тематиката от метростанция “Театрална ”, която заради повредата краткотрайно се явява последна за идващите от Овча купел пасажери, които се постанова да се прекачват на рейсове, с цел да продължат пътуването си по линията.
 
 Пътници се оплакват от течове в новия лъч на метрото Пътници се оплакват от течове в новия лъч на метрото
В някои от новите станции има течове и мирише на плесен, а защитните загради, които разделят мотрисите от пасажерите, не работят добре,...

Изявление от затворената метростанция “Хаджи Димитър ” направи и общинският консултант Веселин Калановски: “Прекрасно е, г-жо Фандъкова, единствено че взе, че пропадна! Ние от Демократична България задаваме въпроси от името на всички софиянци: Кой ще заплаща следващият ремонт на ремонта? ”
 

 
https://www.actualno.com/politics/dabylgarija-ataka-sreshtu-platformata-za-chestni-i-prozrachni-izbori-ti-broish-news_1548170.html
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР