Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов направи остър коментар

...
Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов направи остър коментар
Коментари Харесай

НОВ СКАНДАЛ: Тошко Йорданов: Премиерът е използвал службите, лъгал е брутално

Председателят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов направи изострен коментар след чуването на ръководителя на ДАНС Пламен Тончев и външния министър Теодора Генчовска в Народното събрание за изгонените 70 съветски дипломати. Председателят на ПГ на „ Има подобен народ” дефинира историята като „ извънредно по-гнусна и по-мръсна”, в сравнение с е предполагал.

„ Вчера на закритото съвещание министър председателят е лъгал, когато го питахме всякакви неща. Изслушахме Външно министерство, изслушахме службите. Разказаха какво се е случило. Лъгал е брутално. Първо - еднолично решение и напън върху службите за сформиране на списъци”, изясни Йорданов. Той удостовери, че Петков е давал устни разпоредби към ръководителя на ДАНС.

Йорданов напомни последователност: „ На 8 юни ние излязохме от държавното управление и от обединението. На 9 юни, без това да е планувано в този Съвет, има точка „ Разни”. Няма точка „ Руски шпиони”. Влиза министър председателят и стартира с точка „ Разни”, която формулира като „ Руски шпиони”, тъй като пада от власт. И заповядва на службите да вършат това, което правят”, разясни ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ.

Според него министър-председателят в оставка е човек, който употребява държавната машина за себе си.

Тошко Йорданов обясни, че за някои от 70 дипломати има учредения, само че за други би изразил подозрение и упрекна Петков в неистина. „ Той е измамник. Лъже - няма нито един отчет на ДАНС, няма никакво решение на Съвет. Има устни разпоредби на Петков”, сподели още депутатът.

Дипломатите пък не били изгонени по правилото за взаимност, а „ със описи на ДАНС по искане персонално на премиера”. „ Първи лист, три дни по-късно - втори лист, с цел да стане броя, която той желае. Това е толкоз отвратително”, е мнението на Йорданов.

" Министър-председателят е употребяват структурите на държавната власт за своя персонална политическа полза. Утре ще изготвим сигнал до прокуратурата, с което ще желаяме Кирил Петков да бъде неотложно разследван”. Това съобщи в коридорите на Народното събрание след Председателския съвет водачът на “Възраждане” Костадин Костадинов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР