Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов не смята, че

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов не смята, че
Коментари Харесай

Цветанов не усеща парламентарна криза

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов не счита, че страната ни навлиза в парламентарна рецесия и има предпоставки за предварителни парламентарни избори. Цветанов разяснява новината от преди минути за напускането на 44-то Народно заседание и от страна на " Воля ".

" Не считам, че има парламентарна рецесия, тъй като Народното събрание работи и към сегашния миг нямаме нито едно провалено съвещание след излизането на Българска социалистическа партия. Няма предпоставки за предварителни парламентарни избори ", разгласи ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Самият Цветанов е схванал преди минути за решението " Воля " да напусне Народното събрание. Той ще търси диалог с Веселин Марешки, с цел да разбере претекстовете на " Воля " за напускането на Народното събрание.

" В момента доколкото знам, те, мисля че заседават. Докато не излязат с позиция не бих могъл да знам, нито да допускам какво ще е тяхното решене, както и претекстовете им ", разгласи Цветанов.

На въпрос по какъв начин ще се обезпечи кворума в Народно събрание оттук насетне, Цветанов означи, че ГЕРБ имат над 121 депутати с обединението на " Обединени патриоти ".

По думите му е доста значимо, когато си определен от българските жители, всеки един да отстоява кардинална позиция на българския парламент.

Примомняме, депутатите на Българска социалистическа партия оповестиха, че напущат Народното събрание на 17 февруари.

Тяхното решение бе взето на Националния съвет и по предложение на водача Корнелия Нинова. Основен претекст за напускането им беше гласуваният Изборен кодекс, измененията в него и методът на приемането им.

В сряда, депутатите одобриха на първо четене измененията в Изборния кодекс на ГЕРБ, импортирани незабавно откакто беше отхвърлено ветото на президента Румен Радев. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР