Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова прочете пламенна декларация

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова прочете пламенна декларация
Коментари Харесай

ГЕРБ с пламенна реч за Борисов, пленарната зала остана почти празна |

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова прочете пламенна декларация в отбрана на Бойко Борисов. Декларацията идва няколко часа след правосъдното решение, съгласно което. 

Докато Атанасова четеше речта си, всички депутати от " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия и " Демократична България " напуснаха пленарната зала, а като слушатели, с изключение на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ", останаха и народните представители от " ИТН ".

" Надявам се, че няма да желаете в този момент закриване на Софийския областен съд, г-жо министър ", обърна се тя към Надежда Йорданова.

Атанасова попита Йорданова по какъв начин ще предложения европейския основен прокурор Лаура Кьовеши още веднъж и по какъв начин ще я посети, откакто властта е направила противозаконен арест с " необразована заповед ".

Според Атанасова вътрешният министър Бойко Рашков с изключение на противозаконния арест, е направил и принуда на българските медии.

След това ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС се обърна към министър-председателя Кирил Петков, като уточни, че никой не е над закона. С тези думи Петков коментира ареста на Борисов. Атанасова съобщи, че министър-председателят е станал подобен " по силата на някакви стихии ":

" Призовавам ви като най-малко да не вършиме нищо повече, още по-добре е да не говорите повече, а най-добре ще бъде още веднъж да се върнете към търговията на дребно. Оставка дилетанти! ", заключи тя.

След това депутатите от ГЕРБ-СДС станаха на крайници, пляскайки на речта на Атанасова и скандирайки " Оставка ".

" Радостта Ви може да е къса, сътрудници от ГЕРБ ", съобщи зам.-председателят на Народно събрание Мирослав Иванов и добави: " Много комфортно пропуснахте да прочетете последното изречение, което гласи: Решението предстои на обжалване. "

Бившият здравен министър Костадин Ангелов пък изиска незабавно в Народно събрание да бъде извикан министър председателят Кирил Петков, който да внесе оставка на цялото държавно управление, " с цел да може смяната да продължи ".

Впоследствие редица депутати от ГЕРБ-СДС се изредиха на трибуната на Народно събрание и до момента в който защитаваха водача си Бойко Борисов, съумяха в допълнение да забавят гласуването за закриване на спецправосъдието.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР