Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан
Коментари Харесай

Ева Майдел и Цветан Цветанов присъстваха на откриването на новия централен площад в Горна Оряховица

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов участва през днешния ден на церемонията по формалното откриването на централния площад „ Георги Измирлиев “ в Горна Оряховица. Домакин на събитието бе горнооряховският кмет инж. Добромир Добрев, а дружно с Цветанов на него участваха кметът на Велико Търново и регионален координатор на ГЕРБ Даниел Панов, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, народните представители инж. Клавдия Ганчева и Станислава Стоянова, регионалният шеф проф. Попова, представители на локалната власт от прилежащи общини, както и доста поданици и посетители на Горна Оряховица.

 4-go Ремонтът на площад „ Георги Измирлиев “ е част от огромен план за възобновяване на градската среда в Горна Оряховица, финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година В рамките на плана е усъвършенствана и облагородена физическата среда на централния площад и на парк „Детски кът“, обезпечен е еднакъв достъп на лицата в неравностойно състояние, улеснено е придвижването на коли и пешеходци през кръстовището наоколо до централното площадно пространство.

Към площада са построени пешеходни подходи, водни естакади, завършени са зелени зони. Безвъзмездното финансиране по плана е в размер на 5 634 302,91 лева, а съфинансирането от страна на Община Горна Оряховица е 353 801 лева

„ Този площад е една добре свършена работа от кмета Добрев и целия му. Той освен усъвършенства средата за живеене, само че и дава самочувствие на жителите на Горна Оряховица и на всички посетители на града. Благодарение на напъните на кмета и цялата администрация градът съумя да се възползва от европейската взаимност, подготвяйки планове на стойност към 10 милиона лв. “, съобщи по време на откриването Цветанов. Той изясни, че в първия финансов програмен интервал Горна Оряховица е била изключена от опцията да кандидатства по сходни планове, само че с помощта на кмета на Велико Търново и ръководител на НСОРБ Даниел Панов, Горна Оряховица в този момент съумя да откри своето уместно място и да се възползва от тази европейска взаимност.

„ Представете си Горна Оряховица през днешния ден без тези 10 милиона лв.. Това значи, че нямаше да го има този площад, този прелестен парк и нямаше да има възстановяване на средата за живот в Горна Оряховица “, означи ръководителят на ПГ на ГЕРБ. Той добави, че през 2015 и 2016 година са обезпечени целеви средства в размер на 2 млн. лева с помощта на политиката на районното министерство и на държавното управление. „ 15 млн. лева са вложени в инфраструктурата на републиканската пътна мрежа, която е свързваща сред община Горна Оряховица и всички общини във Великотърновска област “, сподели още той.

„ Догодина предстоят европейски избори. Предстои одобряването на новата финансова рамка за новия финансов програмен интервал и в случай че страната ни е задоволително постоянна, ние ще можем да се възползваме от това, което е планувано в проектобюджета за новия програмен интервал. В него за кохезионна политика за страната ни са планувани с 8% повече средства от тези, които в този момент усвояваме, а това са към 2 милиарда лв. повече за българските общини “, посочи Цветанов. Той прикани жителите да бъдат дейни на изборите следващата година, тъй като техният глас е значим за съхраняването на мощна и обединена Европа.

Зам.-председателят на ГЕРБ благодари на кмета Добромир Добрев и екипа му за направеното до момента и им пожела даже да наградят постигнатото.

„ Това е най-мащабната реорганизация, случвала се в този град през последните 40 години ”, сподели кметът Добромир Добрев и благодари на държавното управление, че обезпечава опция и на по-малките градове и общини да усъвършенстват своя тип. Той благодари и на изпълнителите на плана, преобразили тези 23 декара в период и качествено.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР