Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан
Коментари Харесай

Цветан Цветанов участва в 10-тата Интерпарламентарна конференция по въпросите на сигурността във Вашингтон

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила взе участие в 10-тата Интерпарламентарна конференция по въпросите на сигурността, която се организира в американската столица Вашингтон. Форумът се състоя в границите на Работната група на Конгреса на Съединени американски щати по въпросите на тероризма и неконвенционалната война, оповестяват от пресцентъра на ГЕРБ.

Председател на Работната група е конгресмен Робърт Питинджър, конгресмен от Северна Каролина, член на Републиканската партия на Съединени американски щати. Заседанията на тази работна група се организират два пъти годишно, като на тях се канят изявени парламентаристи от Европа. Тазгодишното съвещание беше отдадено на световните провокации пред актуалния свят - набожен тероризъм и радикализация, киберсигурност и криптовалути, в това число финансиране на тероризма, стопански и кибершпионаж.

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народното събрание Цветан Цветанов направи изявление за съпричастността на военното крило на Хизбула към терористичния акт в Бургас пред 2012 година, като прикани участниците във форума да не подценяват нито един индивид в актуалната терористична активност. Цветанов акцентира нуждата от сливане на напъните на парламентарното и държавното равнище в Европа за преустановяване на опциите на сходни организации да развиват престъпна и терористична активност. В изявлението беше категорично посочено, че следва да бъдат направени още по-добри ограничения и механизми за продан на информация сред правоохранителните служби на страните от Европейски Съюз, като е редно към този механизъм да бъдат привлечени и страните от Западните Балкани, пред които се разкрива европейска вероятност.

По-късно денем изявления направиха Майкъл Чертоф - секретар на Департамента за вътрешна сигурност на Съединени американски щати от 2005 до 2009 година, конгресмените Джеб Хенсарлинг, Стивън Пиърс и Андрю Бар, както и конгресмен Девин Нунес - републиканец от Калифорния, ръководител на Постоянната комисия по разузнаване към американския Конгрес и конгресмен Майкъл Маккол - ръководител на Комисията по вътрешна сигурност в Конгреса на Съединени американски щати. По време на панелните полемики се изрекоха изявени представители на американската администрация и мозъчни тръстове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР