Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан
Коментари Харесай

Цветанов проведе работна среща с министъра на вътрешните работи и зам. министър-председател на Унгария Шандор Пинтер

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов организира работна среща с министъра на вътрешните работи и зам. министър-председател на Унгария Шандор Пинтер. Двамата си припомниха моменти от общите си участия в Съвета на вътрешните министри на Европейски Съюз, когато се слага началото на професионалното им партньорство, а след това и персонално другарство.

Шандор Пинтер поздрави Цветанов за избора му с цялостен консенсус на всички национални делегации и Екологичен потенциал за представител в Управителния съвет на Европол на Съвместната група за парламентарен надзор над организацията (СГПК). На собствен ред Цветанов благодари за поддръжката от страна на унгарските депутати за приемането на Процедурния устав на СГПК на срещата в София на 18-19 март тази година. "Унгария бе една от деветте страни с запаси към текста на процедурните правила по време на Естонското председателство. Затова посредством Вас още един път желая сърдечно да благодаря на сътрудниците за градивния метод и поддръжка, с помощта на които успяхме да реализираме това историческо решение по време на нашето председателство, " съобщи Цветанов.

Двамата разискаха миграционната политика и трендове в ръководството на миграционните потоци с оглед сигурността на Европейски Съюз. Пинтер изрази висока оценка за работата на България по сполучливата и ефикасна защита на външната граница на Европейски Съюз. В тази връзка бе очебийно, че Унгария постоянно е подкрепяла присъединението на България към Шенгенското пространство още от 2011 година по време на Унгарското председателство на Съвета на Европейски Съюз. „ Унгария е изразявала тази поддръжка и по време на всяка среща на Залцбургския конгрес, която е засягала тематиката “, означи Пинтер. „ Днес се чака Екологичен потенциал още веднъж да удостовери поддръжката си за приемането на България и Румъния в Шенген “, добави Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ и Пинтер се сплотиха към смисъла на гарантирането на европейска вероятност за Западните Балкани за груповата сигурност на Европа и района. Съвместна висока оценка бе дадена за работата на SELEC центъра в Букурещ, като бяха разисквани общи хрумвания за взаимна поддръжка по съответни политики и кадрови решения, свързани с работата на тази районна организация за съдействие и съгласуваност на полицейските и митнически структури в Югоизточна Европа.

Отличното съдействие сред вътрешните министерства и правоприлагащите органи на България и Унгария, бяха също маркирани в границите на диалога. Пинтер акцентира, че с министър Маринов, както и с някогашния министър Радев, разговорът и взаимната работа постоянно са били на чудесно равнище. Цветанов и Пинтер подчертаха и отличното съдействие по редица секторни политики сред държавните управления на двете страни, което се случва посредством и на построеното персонално доверие сред министър председателите Борисов и Орбан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР