Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан
Коментари Харесай

Цветанов се срещна с френския посланик обсъдиха ситуацията у нас и в Европа

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов организира работна среща с посланика на Франция в България Н.Пр. Ерик Льобедел. Двамата разискаха политическата обстановка в страната и Европа, като подчертаваха върху съдействието в бранш „ Сигурност “ и усилването на правоохранителните качества в Европейски Съюз, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.

По отношение на миграцията, Цветанов и Льобедел се сплотиха към концепцията, че политиките в тази сфера би трябвало да се стремят към построяването на районни платформи в Африка, като означиха значимостта да се резервира работещата връзка с Турция, която на процедура все още реализира тази роля.

В рамките на диалога бе маркирано също, че положителните работни контакти сред премиера Бойко Борисов и президента Макрон през последната година и половина са дали подтик за двустранните връзки.

Цветан Цветанов благодари за поддръжката от страна на френската делегация за приемането с цялостен политически консенсус на Процедурните правила за действието на Съвместната група за парламентарен надзор на Европол, което се случи в границите на Парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

„ Френските парламентаристи бяха измежду делегациите със съществени запаси по време на Естонското председателство и аз съм признателен, че след извършените договаряния и промени по текста сътрудниците дадоха своята цялостна поддръжка “, изясни Цветанов. Приемането на Процедурните правила даде опция за присъединяване за първи път на представител на Групата в среща на Управителния съвет на Европол през май тази година, когато в качеството си на съпредседател Цветанов показа признатите Процедурни правила.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и посланикът на Франция в България Ерик Льобедел разискаха и опциите за усилване на парламентарното съдействие сред българския парламент и френския Сенат, изключително предвид на работата на парламентарните комисии по вътрешни работи.

В края на диалога Цветанов поздрави Льобедел и за триумфа на френския народен тим по футбол на Мондиала в Русия. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР