Председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по
Коментари Харесай

Цветанов разкри как България ще остане завинаги в историята заради Европол

Председателят на ПГ на ГЕРБ и ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов напомни в изявление за novini.bg по какъв начин България си възвърне доверието в Европол, какъв брой огромна помощ и поддръжка оказва на службите ни шефът на организацията Роб Уейнрайт и по какъв начин страната ни ще остане вечно в историята с значимите промени за организацията, които през днешния ден ще станат факт.

Цветанов първо подсети пътя, който извървя България, с цел да усили доверието си в Европол с 274%. „ След като стана това, ние към този момент имахме опция да споделяме информация с тях, да вършим по-задълбочени разбори и да употребяваме базите данни на Европол, с цел да си вършим работа “, съобщи той.
„ Не закъсняха и резултатите “, разгласи Цветанов и посочи: “Това беше Долно Съхране, когато беше разрушена печатницата. Самият Уейнрайт в първите 24 часа дойде в България и специалистите откриха, че това е печатницата, която се търси в последните 2- 3 години в Европейски Съюз, тъй като в 24 страни членки имаше милиони евро, които се разпространяваха. Благодаря му и за всичко това, което направихме за интервенция „ Шок “, когато дружно с италианските управляващи задържахме големи количества кредитни карти, от които се източваха парите на европейските жители и на жители, отвън Европейски Съюз “, сподели той.
„ От извънредно значение беше и когато Европол предоставиха в първите часове след атентата в Бургас своята експертиза и дойдоха незабавно специалисти и експерти, с цел да може фактически да документираме всичко “, изясни Цветанов.

„ За мен е извънредно значимо “, акцентира още той, „ че Уейнрайт залага доста провокации в многогодишното програмиране на Европол “. „ Сега би трябвало да се одобри многогодишната програмна тактика, която е за 2019 – 2021, като там към този момент се поставя един доста сериозен акцент върху киберпрестъпността. И всичко това се дължи на престижа на Роб Уейнрайт, на неговата упоритост Европол да бъде асистент на всички членки на Европейски Съюз “, сподели зам. - ръководителят на Политическа партия ГЕРБ.

„ Много е значимо и това, което се планува в тази многогодишно програмиране - стратегическо партньорство със Съединени американски щати, с трети страни. Знаете миграционните процеси сега би трябвало да бъдат ограничавани, а ние би трябвало да си партнираме с страните от Близкия Изток, от Северна Африка, с страните, които са източник към този миграционен поток към Европа “, съобщи той.

Цветан Цветанов разкри и какъв исторически миг следва през днешния ден за България и Европол: „ Днес за първи път след приемането на Лисабонския контракт ще се одобри опцията върху организацията Европол да се реализира парламентарен надзор. Тя разшири размера си от действия и с персоналните данни, които разполага би трябвало да има гаранция да няма корист и по тази причина е този парламентарен надзор. Тези неща не бяха признати на Естонското председателство и бяха оставени за София “.

Цялото изявление със ръководителят на ПГ на ГЕРБ и ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветановможе да видите по-късно ТУК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР