Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова обяви, че депутатите

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова обяви, че депутатите
Коментари Харесай

ГЕРБ иска добавките за пенсионерите да се извадят от НОИ и да ги плаща АСП

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова разгласи, че депутатите от групата няма да поддържат наредбите, с които се удължава действието на Закона за държавния бюджет, бюджета на НЗОК и Държавното публично обезпечаване до 31 март 2022 година

Точката е заложена в проектопрограмата на Народното събрание за седмицата. С това ръководещите желаят да си обезпечат време за приемането на новия бюджет, който пък, съгласно прогнозата на финансовия министър Асен Василев, се чака да бъде импортиран в края на януари.

" За първи път 2022 година стартира без признат и даже без препоръчан за разискване държавен бюджет. Това е невиждано! ", разяснява в профила си Атанасова, която в сряда ще взе участие отдалечено в съвещанието поради изолацията си след присъединяване в съвещанието на КСНС.

Атанасова установи, че 1 068 000 пенсионери, по данни на Национален осигурителен институт, са ощетени с размера на пенсиите си. По тази причина ГЕРБ предлага, с цел да няма ново комплициране с пенсиите на пенсионерите, добавките и обезщетенията за тях да бъдат извадени от бюджета и да се изплащат през Агенцията за обществено подкрепяне. Другите оферти на партията й за новия бюджет ще бъдат за незабавно основаване на Държавна организация за хората с увреждания и сензитивно повишение на стандарта за обществени услуги от 1 април 2022 година " Между първо и второ четене на плана на закон ще внесем предложение за отпадане на параграф 3 от него, с което да дадем опция коефициентът за образуване на възнаграждението на персоналните асистенти да стане 1.4, както е планувано в Закона за персоналната помощ ", оповестява още Десислава Атанасова.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР