Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова даде да се

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова даде да се
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: За мнозина в ГЕРБ Делян Добрев е положителният герой

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова даде да се разбере, че партията не се е примирила с ролята си в новото ръководство и не дава " заем на доверие ", а единствено време на държавното управление на акад. Николай Денков.

Пред bTV Атанасова отбрани своя избор " за " държавното управление, като изясни, че това е бил единственият излаз от парламентарната рецесия.

В същото време, тя разгласи, че е направила " огромен персонален компромис " поради рецензиите си и претенциите към персоналния състав на кабинета - като уточни Асен Василев поименно.

" Делян Добрев не го направи и в очите на мнозина от нашите гласоподаватели Делян Добрев е позитивният воин, тъй като си отстоя мнението. Но аз гласувах за постоянно държавно управление, тъй като сме го дали обещание на българските жители. Гласувах и за Мария Габриел, която съм сигурна, че ще вложи старания, решителност, познания да покаже, че България може да наподобява по друг метод ", сподели още Атанасова.

Тя дефинира съюза със ПП-ДБ като " изрично по-добър " формат за ръководство спрямо опцията на ГЕРБ да прави държавно управление със собствен мандат и гласове от Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.

Атанасова обаче ясно сподели, че ГЕРБ не се усеща длъжна да гласоподава с ПП-ДБ по всички текстове, които влязат в Народното събрание - по този начин както в сряда поддържа Делян Пеевски за член на Конституционната комисия за разлика от втората група.

" Ние имаме тематики, които са изведени като прироритет на това държавно управление - конституционната промяна, правосъдната промяна, Шенген, еврозоната. Има тематики, по които няма да имаме съгласие и това е изрично ясно освен в 49 Народно събрание. Ние имаме някаква история ", сподели още тя.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР