Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски сложи ред в

...
Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски сложи ред в
Коментари Харесай

Пеевски сложи ред: Споразумението е ясно - Денков става образователен министър след ротацията!

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски постави ред в некоалицията, която се тресе на тематика какъв да е външен министър след ротацията.

 

Споразумението е безусловно ясно, там написа, че акад. Денков става учебен министър - отсече  Пеевски в коридорите на Народното събрание във връзка щенията на Денков да стане първи посланик и неистовото предпочитание на Кирил Петков да обоснове това като политическа сделка.

 

Епицентър. бг напомня: В Управленската стратегия на некоалицията за интервала юни 2023-декември 2024, реализирана в единодушие сред ПП-ДБ с ГЕРБ-СДС, ясно е записано, че  “През вторите девет месеца отговорността за държавното управление ще поеме госпожа Мария Габриел - номинация на ГЕРБ-СДС. След размяната Николай Денков ще бъде заместник-министър ръководител и министър на образованието ”. 

 

По-рано през днешния ден стана ясно, че ГЕРБ и Бойко Борисов държат поста външен министър да остане за Мария Габриел, която ще е и министър председател. ПП-ДБ пък упорстват външен министър да стане Николай Денков, който ще е вицепремиер.

 

" Това даже не би трябвало да бъде тематика, тъй като имаме един извънредно сполучлив външен министър, което се вижда от целия свят сега, виждате какви контакти и на какво равнище се среща госпожа Габриел, това даже не би трябвало да се слага. Както Денков като учен може да бъде прелестен учебен министър, както е записано. Това не е тематика ", изясни Пеевски и постави всеки в сглобката на мястото му.

 

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи предизвести, че " поради нещо доста малко, може да се наруши салдото в нещо, което върви напред и се случва по най–хубавия метод ".

 

Той изрази увереност, че " в името на България и нейния евроатлантически път всички ще правят отстъпка.  Или даже не се налага  да отстъпват, просто би трябвало да се случи това, което е записано ".

 

Пеевски още веднъж подсети, че Движение за права и свободи няма да взе участие на равнище министри и зам.-министри в ръководството и след ротацията. И помоли да не се повдига повече тази тематика. " Ако има нещо да кажа, ще ви кажа. Но няма, не сме преосмислили позицията си ", разяснява пред публицистите ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи.

 

" Надявам се комисията да реализира цялостна бистрота и правосъдната система да бъде напълно осветлена, това ми е желанието. Да няма в никакъв случай забавяния по каузи и да има такива хора ", разяснява Пеевски създаването на парламентарна комисия за следствието на групата към Мартин Божанов - Нотариуса. 

 

На въпрос на кореспондент „ Как ще коментирате изказвания на арбитър Цариградската, че сте обвързван с Мартин Божанов – Нотариуса? “ Пеевски отговори с въпрос: Вие близка ли сте с него? Не! И аз не съм.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР