Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски разкритикува Румен Радев

...
Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски разкритикува Румен Радев
Коментари Харесай

Пеевски: Този проруски президент се опитва да влезе във война с атлантическото мнозинство, да подаде оставка днес

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски разкритикува Румен Радев след решението на президента да сезира Конституционния съд против избора на нови съдии. Според него с дейностите си президентът „ просто си анонсира проектчето „ 3 март ”.

„ Този проруски президент се пробва да влезе във война с атлантическото болшинство. Съветвам го да не се занимава с това, да подаде оставка през днешния ден, да си основе плана, да се занимава с избори, а не да се крие зад имунитета си ”, сподели Пеевски.

„ Моето мнение е, че президентът се опасява обаче да излезе като водач на тази партия. Пак ще постави някое „ бау-бау ” начело, както го е правил до момента и ще се скрие ”, сподели още Пеевски. Той изиска президентът да реши дали е „ цирково куче ” на Корнелия Нинова, или ще става водач на партия. „ Според мен той се опасява да основе партия, тъй като се опасява за имунитета си ”, добави ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи.

Пеевски изиска информация за това какво се случва с следствията, свързани с президента. „ Да сте чули нещо за тях? Може би би трябвало да забележим в какви връзки е той с основния прокурор. Да не би да има каузи „ на трупчета ”? Какво се случи със записания диалог, където той спасяваше дамата на сърцето си? Има ли край това дело? Къде е прикрито? От Гешев, от настоящия основен прокурор или някой различен? Президентът, в случай че е заслужен, да излезе, да подаде оставка, да си направи партията, а да не отклонява вниманието с тематики, които са завършили. Темата с Конституционния съд завърши. Бяха определени двама почтени претенденти, които ще положат клетва в петък. Тема – няма ”, безапелационен е Пеевски.

По думите му Радев „ сега си прави партия ”.

„ Според мен е събрал задоволително средства от двете години. Корупционният кръг към него е колосален ”, сподели още Пеевски, като попита: „ Къде потъна „ пътят на Копринката ”?, „ Къде потъна Сотир Ушев? ”, „ Кой е касиерът? ”. За ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Президентството е „ тъмна институция, цялостна с доста кеш ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР